Chutné potraviny, které můžete jíst i ve velkém množství, aniž byste přibrali

 Zdraví 
13. června 2020 08:10 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Cuketa obsahuje velmi málo kalorií a je zároveň chutná JumpStory
Blíží se léto a málokdo by chtěl do plavek po karanténě ještě přibrat. Jídla se sice vzdát nemůžete, ale rozhodně máte možnost ovlivnit to, co jíte. Existují potraviny, které obsahují tak málo kalorií, že se nemusíte bát, že po nich přiberete. Zjistěte, o jaké jde.

Potraviny nám dodávají živiny, které lidský organismus potřebuje. Některé však obsahují velké množství tuků a cukrů, které způsobují to, že rafička na váze pozvolna stoupá. Konzumujte potraviny, které obsahují hodně vlákniny a málo kalorií. Těch totiž můžete sníst opravdu hodně a vaše váha se přestane zvyšovat.

Borůvky

Borůvky jsou sice sladké, ale velké množství kalorií v nich nenajdete. Hrnek borůvek obsahuje zhruba 85 kalorií. Fialové plody jsou bohaté na antioxidanty, vitaminy i karotenoidy a bioflavonoidy. Navíc ochraňují zrak. Borůvky si můžete dávat každý den. Samotné vás sice příliš nezasytí, ale můžete si je nasypat do jogurtu a přidat k nim ještě třeba ovesné vločky.

Cuketa

Cuketa je velmi zdravá. Obsahuje velké množství vitaminů, minerálů a vlákniny. Navíc prospěje vašim střevům, můžete ji jíst i při poruchách s trávením. Porce cukety obsahuje pouze okolo 40 kalorií. Nejenže při její konzumaci nepřiberete, ale pomůže vám i zhubnout. Cuketa je plná vody, takže vás zasytí tak, že nebudete mít potřebu často jíst. Navíc vám pročistí ledviny.

Mořské řasy

Mořské řasy nejčastěji najdete v suši. Jde o velmi zdravou potravinu. Pokud máte funkci štítné žlázy v nerovnováze, měli byste mořské řasy konzumovat povinně. Napomáhají totiž ke správnému fungování hormonálního systému. Kromě toho obsahují velmi nízké množství kalorií. Menší hrnek plný mořských řas obsahuje pouze okolo 30 kalorií.

Grapefruit

Grapefruit je ideální potravina pro jedince, kteří chtějí několik kilo zhubnout. Jde o dietní ovoce. Obsahuje velké množství vlákniny, díky které rychle zaženete hlad. Stabilizuje hladinu cukru v krvi a dodává energii. Grapefruit obsahuje výrazné množství vitaminu C, díky kterému můžete předejít srdečním chorobám. Tropické ovoce snižuje hladinu cholesterolu. V jedné polovině grapefruitu najdete pouze 50 kalorií.

Popcorn

Pokud se vám nechce neustále jíst ovoce a zelenina, dejte si popcorn. Jde o praženou kukuřici, která obsahuje pouze minimální množství kalorií, konkrétně jde o zhruba třicet kalorií na hrst popcornu. Pokud si však dáte ochucený popcorn, v něm už větší množství kalorií bude. Kromě výše zmíněných potravin můžete do svého jídelníčku zařadit i hrášek, který snižuje krevní tlak i cholesterol.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008