Některé alkoholické drinky mohou být v malém množství i zdravé. Vybrali jsme ty nejzajímavější

 Zdraví 
13. září 2021 09:14 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Když už pít alkohol, zvolte ten zdravější. Depositphotos
Alkohol je v Česku zvlášť oblíbený a při jeho nadměrném pití se většina konzumentů pohybuje na tenké hraně alkoholismu. To ale zdaleka není všechno. Když pijete víc, než by bylo lidově řečeno zdrávo, bude to mít pro vaše tělo časem i zdravotní důsledky.

Samozřejmě jsou lidé, kteří se alkoholu vyhýbají, protože zkrátka chtějí žít zdravě. Pravdou je, že pít bychom neměli vůbec zejména v případě, kdy se snažíme zhubnout, protože alkohol obecně obsahuje spoustu cukrů. Pokud se ale chceme napít občas a dbát na to, aby náš drink byl co nejzdravější, pak jsou tu jisté možnosti výběru.

Červené víno

Červené víno je všeobecně uznáváno jako jeden z nejzdravějších alkoholických nápojů. Nutriční specialistka Serena Poon poznamenává, že je "relativně nízkokalorické a má také určité zdravotní výhody.“ Dodává, že červené víno je bohaté na antioxidanty, jako je resveratrol a proanthokyanidiny, a může podporovat kardiovaskulární zdraví.

Vodka se sodou

Pro svůj nízký obsah kalorií a cukru je vodka se sodou široce uznávána jako jedna ze zdravějších možností koktejlového drinku. Sice to může vypadat jako nepříliš chutný drink, ale když přidáte citron nebo limetku, hned to bude o něčem jiném. Navíc vodka podle odborníků zlepšuje krevní oběh a pomáhá rozvíjet kolaterální cévy, které spojují srdce s plícemi. Samozřejmě mluvíme o velmi malém množství.

Bloody Mary

Čerstvá zelenina dělá z tohoto koktejlu  jeden z nejlepších drinků. Nicméně nepijte jich moc, protože tento koktejl přeci jen obsahuje cukr a samozřejmě alkohol, se kterým se to nesmí přehánět.

Margarita s čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou

Pokud jste se právě zaradovali, protože kdo by neměl rád margaritu, tak pozor. Klasická margarita někde v baru obsahuje docela hodně cukru, už jenom z toho důvodu, že je plná sladkého sirupu. Takže na zdravou margaritu je potřeba kvalitní tequila a čertvá šťáva z limetky a trocha sodovky a samozřejmě led. Pravděpodobně se nestane nic špatného, když si o zdravou verzi margarity v baru požádáte, barman bude vědět, jak na to.

Suché šampaňské

Šumivá vína a šampaňské mohou být relativně zdravým způsobem, jak si vychutnat lahodný koktejl. Klíčem je vybrat suchou odrůdu. Suchá vína totiž mají nižší hladinu cukru.

Cider

Cidery jsou v posledních letech velmi oblíbeným pitím zejména mezi ženami. Nejsou sice úplně bez cukru, ale podobně jako červené víno obsahují velké množství antioxidantů. Dále čtěte: Avokádový olej je stále větším hitem. Ve srovnání s olivovým totiž obstojí na jedničku.

Zdroj: Byrdie.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008