Počet lidí nakažených covidem roste. Mobilní laboratoře nabízejí testování ve firmách zdarma

 Zdraví 
20. října 2021 07:16 / Ema Maxová
  1
📷
1 fotografie v galerii
Antigenní testování zaměstnanců na covid-19 přímo ve firmách provádí mobilní týmy Pixabay
Počet nově potvrzených případů nákazy koronavirem roste. Pokud se trend teď udrží, jak je, tak během dvou až tří týdnů můžeme dospět k průměrnému záchytu až přes 2000 případů denně.

Co můžeme udělat pro situaci my? Podle expertů je v tuto chvíli na místě opatrnost a neméně důležité je pravidelné testování. Podívejme se teď společně na možnosti testování ve firmách.

Mobilní laboratoř přijede zdarma  

Antigenní a PCR testování zaměstnanců na covid-19 přímo ve firmách provádí mobilní týmy. Jedná se o bezplatnou službu. Výsledek antigenního testu je znám do 10 minut, v případě pozitivity se okamžitě provede PCR test ze slin. Zaměstnanec získá výsledek PCR testu obvykle do 24 až 48 hodin diskrétně formou e-mailu a SMS.

Úspora času

 Do firmy přijíždí kvalifikovaný zdravotnický personál a toznamená výraznou úsporu času nejen pro samotné zaměstnance, ale i pro firmu.  Ze strany zaměstnavatele je administrativa minimalizována. Zaměstnavatel zajistí místnost pro testování,  a poskytuje informace o zaměstnancích 

Rychlotesty s citlivostí až 98 procent

Testuje se certifikovanými kvalitními neinvazivními rychlotesty ze Singapuru s citlivostí až 98 procent. Vzorek se odebírá výtěrem z nosu přibližně 3 cm od kraje nosní dírky, výtěr je bezbolestný. . 

Administrativa

Mobilní laboratoř zajišťuje administrativu a zadávání údajů do informačního systému infekčních nemocí (ISIN). Samozřejmostí je dodržení striktní zásady GDPR..

Laboratoř SPADIA LAB je síť diagnostických laboratoří, která patří k největším poskytovatelům laboratorní medicíny v České republice. Provádí široké spektrum rutinních, vysoce specializovaných i unikátních vyšetření. Je akreditovanou laboratoří dle normy ČSN EN ISO 15189:2013. Rovněž je držitelkou oprávnění k testování covid-19 vydaným ze strany Státního zdravotního ústavu. 

Zdroj: szu.cz, smartcovid.cz

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod