Štáva ze syrové cibule může zastavit vypadávání vlasů. Odborníci to potvrzují

 Zdraví 
11. března 2022 16:52 / Mirka Malá
  2
📷
2 fotografie v galerii
V určitých případech cibule skutečně může pomoci Depositphotos
Existuje řada přípravků proti vypadávání vlasů, ať už se jedná o různá séra nebo dokonce preparáty na lékařský předpis. Ale existuje jedna přírodní metoda, o níž odborníci tvrdí, že skutečně funguje.

Je to šťáva ze syrové cibule. Doma vyrobená cibulová šťáva pomáhá snižovat vypadávání vlasů tím, že omlazuje buňky pokožky hlavy a vlasové folikuly. Samozřejmě ale ani tento přírodní zázrak nefunguje vždy. Ale jsou případy vypadávání vlasů, kdy je cibule velmi úspěšná.

Co všechno cibulová šťáva umí

"Cibulová šťáva má potenciál pomoci stimulovat vlasové folikuly, a tím podpořit růst vlasů," vysvětluje tricholožka Tiffany Young. "Je to také přírodní antiseptikum. Vypadávání vlasů způsobené zánětlivým onemocněním, špatným průtokem krve a špatnou stravou jsou stavy, kde cibule pomáhá."

Také expertka na výživu Martha Stewart potvrzuje, že cibulová šťáva aplikovaná lokálně byla účinná při léčbě vypadávání vlasů způsobené alopecia areata. Účastníci s těmito zdravotními problémy zaznamenali po dvou týdnech léčby cibulovou šťávou opětovný růst vlasů. A jak to cibule dokáže? Má vysoký obsah síry, a díky tomu má protizánětlivé vlastnosti, takže u alopecia areata je opravdu účinná.

Bohužel to neplatí pro další druhy plešatosti. Většina vypadávání vlasů je způsobena androgenní alopecií, jako je mužská nebo ženská plešatost, a neexistuje žádný výzkum, který by naznačoval, že cibulová šťáva poskytuje nějaké řešení pro toto běžné genetické onemocnění.

Jak cibulovou šťávu používat

Pokud tedy trpíte problémem s vypadáváním vlasů, kde je šťáva ze syrové cibule účinná, máte několik možností, jak ji aplikovat. Jde to samozřejmě prostřednictvím komerčních cibulových produktů, které obsahují extrakt z cibule.

Odborníci se ale shodují, že čerstvá šťáva je mnohem účinnější. Abyste dodrželi přesné metody používané ve zmiňované lékařské studii, budete potřebovat australskou hnědou cibuli a mixér. Cibuli nakrájíte na malé kousky a odšťavníte v mixéru. Následně šťávu aplikujte na pokožku hlavy dvakrát denně.

Tiffany Young ale doporučuje i další metodu přípravy šťávy. Stačí dát vařit dva šálky vody a přidat jednu nakrájenou střední cibuli. Poté je nutné nechat směs vařit 10 minut na středním ohni a následně scedit a pět minut odstát. Pak přidejte jednu polévkovou lžíci kajenského pepře, který může stimulovat průtok krve a pomáhá pokožce hlavy absorbovat šťávu, následně také jednu polévkovou lžíci medu pro jeho přirozené antibakteriální vlastnosti. Směs naneste na suchou pokožku. Po aplikaci si nasaďte sprchovou čepici a nechte cibulovou šťávu působit dvě hodiny.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47