8 zbytečností, které vaše děti k životu nepotřebují

 Děti 
13. září 2017 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Neutrácejte své peníze zbytečně jen proto, že vám to televize nebo sociální sítě radí. Shutterstock
Vše, co vaše malé dítě potřebuje, je jídlo, domov a hlavně láska. Vše ostatní jsou jen věci navíc, které, přiznejme si to, kupujeme jen proto, že se líbí nám. Tím spíš u novorozenců, kojenců a batolat. Peníze za tyto nesmysly raději pošlete dítěti na spořící účet.

1. Návleky na kolena

Začněme něčím, co je asi nejmenším zlem. Dítěti neublíží, vypadá roztomile a zas tak moc nestojí. O čem je řeč? O návlecích na kolena. Dítě, které se začalo plazit, se brzy začne zvedat ze země, pérovat a později i lézt po čtyřech. Děje se tak již celé generace a rozhodně k tomu nejsou potřeba protiskluzové návleky. Že to s nimi zvládne rychleji? A je to vůbec potřeba? Není. Dítě se má vyvíjet tak, jak to samo zvládá a ne se do něčeho nutit.

2. Teploměr do vody

Zpočátku se může tento malý pomocník jevit jako dobrý nápad. Obzvlášť pokud máte své první dítě a ještě si tolik nevěříte. Po chvíli ale začněte věřit více sami v sebe a teploměr stejně přestanete používat. Navíc každý člověk doma jeden takový teploměr má, a to svůj loket. Ponořením lokte do vody přesně zjistíte, zda je voda příliš studená, nebo naopak horká.

3. Přístroj na výrobu jídla

Z nějakého důvodu si ženy často zaplňují kuchyň přístroji, které nikdy nepoužijí. A přístroj na výrobu dětského jídla je přesně tím příkladem. Tyto přístroje totiž nejsou ničím výjimečnějším, než obyčejným mixérem.

4. Drahé přebalovací pulty

Máte doma pračku, postel nebo gauč? S největší pravděpodobností ano. To tedy znamená, že už vlastně přebalovací pult máte. Proč utrácet tisíce za krásný a úžasný přebalovací stůl, když ho budete potřebovat maximálně dva roky? Aby vám miminko postel nepočůralo, stačí pořídit přebalovací podložku, kterou navíc můžete brát všude s sebou.

5. Dětská sedátka

Jedná se o jakýsi velký „nočník“, do kterého se děťátko, které ještě neumí samo sedět, posadí na zem. Přitom děti, které ještě samy sedět neumí, by se posazovat neměly. Nejen, že se dolní část páteře nepřirozeně vyklene, ale také dochází k deformitě hrudního koše, jelikož dítě není natolik osvalené, aby hrudní koš udrželo.

6. Postroje na podporu chození

Pokud vám váš doktor výrazně nedoporučí pořídit si postroj k podporování chůze vašeho dítěte, rozhodně si žádný nekupujte. A to ani chodítka. Naučit se chodit je zcela přirozeným procesem, kterému předchází řada jiných dovedností. Pokud je vaše dítě zatím neovládá, chodit ho neučte.

7. Výstelka do vozíku

Možná jste o tom ještě neslyšeli, ale v zahraničí zcela běžně pořídíte výstelku do nákupního vozíku. Nejspíš proto, aby se vašemu děťátku sedělo na místě pro něj určeném pohodlně jako doma na gauči. Dovedete si představit, že takovýto „polštář“ vozíte na nákupy s sebou a že ho pokaždé instalujete do často špinavých vozíků? 

8. Ohřívač plenek

A největší nesmysl na konec. Ano, ohřívač plenek opravdu existuje. Vypadá trochu jako pekárna na nehty nebo tiskárna. Do spodní části umístíte jednorázové pleny, které poté dítěti oblékáte nahřáté. Slyšeli jste někdy o tom, že by dítě plakalo kvůli tomu, že mu nasadíte nenahřátou plenu? Ne? Nedivíme se, protože tato myšlenka je absurdní.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve