Pití piva léčí. Na jaké nemoci působí a jaké množství je vhodné

 Zdraví 
04. listopadu 2017 08:40 / Bronislava Silná
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tři půllitry denně je už opravdu moc Shutterstock
Již léta se vede diskuse o pozitivních zdravotních účincích pití vína. Věděli jste ale, že pití piva má patrně ještě pozitivnější účinky? Máme na toto téma zajímavé informace.

Čím může být pivo prospěšné

Pivo obsahuje poměrně značné množství vody, uvádí se zhruba 92 %. To znamená, že je dobrým zdrojem tekutin a brání tak dehydrataci. Pivo obsahuje hodně vápníku, hořčíku, draslíku i křemíku.

Obsahuje také vitamíny z řady B a hlavně chmelové sloučeniny, které se řadí k významným antioxidantům. Tento mix zdraví prospěšných látek se může využít a má pro člověka dobrý přínos pro zdraví.

Problematickými složkami piva zůstává alkohol, lepek a sacharidy či spíše přemíra energie.

Na jaké nemoci pivo působí

Je až s podivem, že tak obyčejný nápoj, jakým je pivo, může mít pozitivní účinky na zcela zásadní a závažné nemoci. Jde hlavně o infarkty a mrtvice, ale také o rakovinu a nemoci ledvin.

Vedle těchto problémů má pivo zásadní vliv na kvalitu kostí, a to zejména u starších osob. Je to způsobeno kombinací vápníku a křemíku. Dobře působí na ženský organismus a zejména ženy v přechodu by měly zbystřit, neboť pití piva může mírnit mnohé obtíže, které jsou s tímto obdobím spojené.

Pivo zlepšuje usínání a řeší tak i potíže, které mají někteří lidé v této oblasti. Pivo ale zasahuje i do oblasti krevního tlaku, inzulinové rezistence, rozvoje Alzheimerovy nemoci, brání častým nachlazením a má i další pozitivní vlivy.

Jaké množství vypít

Především je potřeba říct, že jsou lidé, kteří z určitých důvodů nesmí pít pivo vůbec. Je to hlavně pro obsah alkoholu, lepku ale také pro vysokou energetickou hodnotu. Především děti nesmí pít pivo a osoby s nemocnými játry.

Také lidé s různými onemocněními ledvin, kteří už nejsou v té fázi, že by jim pivo pomohlo, by se mu měli vyhnout. Některé studie připouštějí, že vypitím dvou piv u mužů a jednoho u žen dochází k pozitivnímu vlivu na tělo a nenastupuje negativní vliv alkoholu. Uvádí se též tato konzumace "během dne". Což naznačuje, že není dobré ona dvě piva vypít naráz. Také je třeba uvážit, zda máme dostatek pohybu, abychom energii, kterou spolu s pivem přijmeme, dokázali efektivně využít.

Osoby, které pivo nemohou kvůli alkoholu, by mohly využít piva nealkoholická. Také lze použít pivo při vaření a tím využít jeho léčivé látky a varem odstranit alkohol. Tak se dříve používalo pivo pro děti. Existuje zajímavá studie, která uvádí, že naložením masa do piva se významně snižuje obsah zdraví škodlivých látek v mase. Další možností využití piva je oblast kosmetiky a zevního působení. Čím dál tím více jsou vyhledávané pivní lázně.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47