Nejlepší doplněk pro naše zdraví? Odborníci se shodují na jednom

 Zdraví 
29. ledna 2018 09:22 / Monika Thomsonová
  2
📷
4 fotografie v galerii
Rybí tuk je považován za nejlepší doplněk pro naše zdraví Shutterstock
Je dobrý pro zdraví drtivé většiny lidí, je vhodný k užívání přírodní cestou, nebo v podobě výživových doplňků. Řeč je o rybím oleji, který je bohatý na živiny a podporuje zejména náš krevní oběh.

Proč užívat rybí olej a proč jej drtivá většina odborníků na zdravou výživu považuje za nejlepší doplněk pro naše zdraví? Tady jsou hlavní důvody.

Omega 3

Rybí olej je bohatý na omega 3 mastné kyseliny, které jsou prospěšné pro lidské tělo. Někdy stačí, když člověk přijímá rybí olej v samotných rybách a výrobcích z ryb, jindy lépe zabírají doplňky volně dostupné v lékárnách. Bez konzultace s lékařem by se ale  nemělo brát více než 3 gramy tohoto doplňku stravy denně.

  • Omega 3 mastné kyseliny jsou prospěšné pro kardiovaskulární systém
  • Působí jako prevence například před infarktem či mrtvicí
  • Rybí olej se používá při léčbě cystické fibrózy
  • Preventivně působí proti demenci, nádorovým onemocněním a podporují správnou funkci ledvin

Rybí olej pro krásu

Rybí olej působí pozitivně i na krásu. Hydratuje pleť a dodává jí svěžest a zářivost, podporuje zdraví vlasů a snižuje jejich lámavost a dopomáhá ke krásnějšímu a zdravějšímu vzhledu i pokožce pod vlasy. Omega 3 mastné kyseliny rovněž posilují nehty a zabraňují jejich lámavosti. O důvodech, proč konzumovat rybí tuk, jsme psali v našem jiném článku.

Dávkování a výjimky

Jako při každém výživovém doplňku, i zde existují určitá omezení. Užívání maximálně 3 gramů rybího oleje a doplňků z něj by mělo být v pořádku pro většinu populace.

Poradit s lékařem by se však měli lidé s přílišnou srážlivostí krve,  ženy, které berou antikoncepci a lidé, kteří berou léky na vysoký krevní tlak. Rybí olej by mohl v kombinaci s těmito léčivy vyvolat nežádoucí účinky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty