Podpořte rozvoj svého dítěte pomocí senzomotorické podložky. Snadno ji vyrobíte doma

 Děti 
15. června 2018 14:06 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Je to skvělý prostředek proti plochým nohám Pinterest
Každé děťátko je rozený průzkumník! Vyrobte svému malému objeviteli podložku, díky které bude rozvíjet vnímání, pilovat své smysly, trénovat koordinaci oka a ruky a především bude s nadšením poznávat vše nové! Navíc je to hrozně jednoduché.

Chůze bosky po nerovném povrchu je zdravá a tuze zábavná aktivita, při které si malý chodec stimuluje chodidla a potrénuje motoriku. A všechny tyto výhody má i senzomotorický koberec. Je to vlastně podložka, na kterou přilepíme nejrůznější předměty, po kterých je možné chodit naboso a stimulovat si tak chodidlo. Takovýto koberec vám v domácím prostředí výborně nahradí rozmanité terény.

Podložka à la co dům dal

Bosá chůze po senzomotorické podložce je výbornou prevencí i léčbou plochých nohou a vpadlých kotníků. O tématu, jaké další zdravotní komplikace to může přinést, jsme psali zde. A protože prevence je základ, neváhejte a pusťte se také do jeho výroby.

Potřebujete

  • rohožku nebo hladký koberec, pěnovou podložku, karimatku, pěnové puzzle atd.
  • různé předměty všech možných velikostí a z různých materiálů (houbičky na nádobí, lano, oblázky, kousky dřívek, kaštánky, pěnová kolečka...)
  • tavná lepicí pistole

Dobrý výběr prvků

V první řadě si dobře vyberte, jaké předměty na rohožku umístíte. Při tom mějte na mysli, aby to byly prvky trvanlivé a hlavně takové, o které se dítě nemůže zranit. Vyvarujte se tak ostrých a nebezpečných předmětů, a také věcí, které mohou prasknout. Je dobré vybrat co nejvíce odlišné předměty ať už svým povrchem, tvarem, drsností, měkkostí.

Stejné vedle sebe

Zvolené prvky dobře očistěte a zkušebně si je rozložte na podložku, abyste si mohli vytvořit představu, jak bude výsledný koberec vypadat. Stejné předměty skládejte vedle sebe a postupně přidávejte další tak, aby se vzniklé povrchy co nejvíce lišily. Počítejte s tím, že možná budete muset použít více rohožek nebo podložek, aby byl koberec co nejrozmanitější. Pokud jste s výsledkem spokojeni, začněte s lepením.

Koberec otestujte

Nažhavte si tavnou pistoli a nalepte připravené předměty k podložce. Počkejte, až lepidlo zaschne a chodidlem vyzkoušejte, jak na nás zvolené rozmístění prvků působí. Postupně přilepte všechny předměty a senzomotorický koberec je na světě. Velkou radost udělá především dětem, ale velice užitečný je pro všechny.

Upozornění

Při zkoumání mějte svého malého objevitele vždy pod dozorem. Nejen že mu můžete dělat průvodce při objevování všeho nového, ale předejdete tak případně nehodě, pokud by se některá část koberečku uvolnila.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47