Pět fíglů, jak si zaručeně prodloužit krásu mládí. Skvělé je, že opravdu fungují!

 Zdraví 
02. září 2018 09:51 / Monika Thomsonová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Udržet se v kondici je to daleko jednodušší, než si myslíte Depositphotos
Každý stárne jinak. Jistě se každý z vás dostal do situace, kdy mu stejně staří lidé připadali o několik let starší. Kromě genů je na vině životospráva a způsob života. Jak si můžeme dobrou kondici a mladistvý vzhled udržet co nejdéle?

Zkuste lety ověřené rady proti stárnutí. A nehledejte v tom žádnou vědu. Je to daleko jednodušší, než si myslíte.

Zkuste protizánětlivou dietu

Zánět znamená stárnutí. Protizánětlivá dieta redukuje riziko skrytého zánětu a přispívá k dlouhověkosti. Dieta spočívá v konzumaci zeleniny, ovoce a bílkoviny s nízkým obsahem tuku. Zahrnuje užívání rybího tuku, olivového oleje a především cereálií. U této diety nesmíte ani bílou mouku ani rafinovaný cukr.

Doplňujte pravidelně antioxidanty

Posilujte svou imunitu a zdraví příjmem dostatečného množství vitamínů a minerálů ve stravě. Antioxidanty neutralizují volné radikály v lidském těle a mezi ty základní patří:

  • vitamin C
  • vitamin E
  • extrakt ze zeleného čaje
  • beta-karoten
  • koenzym Q10
  • zinek
  • selen
  • rybí olej

Pijte čistou vodu

Minimálně 2 litry čisté vody denně jsou základ! Nejzdravější je neperlivá voda. Omezte denní příjem alkoholu na 1-2 sklenky vína či 0,5 l piva. Jakou vodu bychom měli pít a proč, jsme psali před časem.

Omezte stres a jděte na procházku

V dnešní době je to sice nadlidský úkol, ale zkuste to. Naučte se relaxovat alespoň pár minut denně. Jděte do přírody. Za pobyt v čistém prostředí lesů či hor vám vaše plíce a pleť budou vděčné. Neuvěřitelné, co s vaším tělem nadělá pár kroků denně. Podívejte, co všechno se změní.

Dopřejte si pravidelný spánek

Zdravý spánek je nezbytný pro celkovou regeneraci organismu. Důležitá je fáze, kdy se nám zdají sny. Vědci zjistili, že hluboký spánek a sny mají významnou funkci pro náš emoční život a celkové posílení organismu. Spánek je individuální, ale měl by trvat průměrně 7-8 hodin denně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod