Decentní i rafinovaná. Správný výstřih dokáže s postavou hotové divy

 Móda 
05. října 2018 08:27 / Marie Šťastná
  0
📷
12 fotografií v galerii
Typ obličeje i proporce hrají při výběru zásadní roli Instagram/Shutterstock
Výstřih patří mezi nejčastější ženské zbraně. Udělá z vás decentní dámu, nesmlouvavou manažerku, rafinovanou svůdnici i sexy kočku - záleží na tom, jaký zrovna zvolíte. Ale pozor na to, špatným výběrem můžete také shodit celý outfit.

Určitě máte ve svém šatníku oblíbená trička, halenky, šaty i topy, po kterých sáhnete pokaždé, když o něco jde. Jednoduše jste si jisté, že vám sluší. Je to barvou nebo vzorem? Omyl. Většinou střihem, který lahodí vaší postavě. Své přitom udělá vhodný výstřih. Ten správný dokáže potlačit nedostatky a naopak zdůraznit přednosti. Tak proč se jej nedržet?

Obecně platí, že dlouhým a úzkým obličejům sluší spíš mělké a široké výstřihy. Silnější tváře potlačí zase svislé a vodorovné tvary. Doporučení je však nutné brát s rezervou. Nenechte se omezovat, dejte spíš na svůj instinkt nebo si nechte poradit od kamarádky. Ostatně, zkoušejte před zrcadlem. Uvidíte, že každý typ výstřihu z vás udělá docela jinou ženu.

Do kulata

Nejčastějším typem výstřihů jsou kulaté a nedá se říct, že by některé z žen vyloženě neslušely. Nosit je mohou všechny bez rozdílu věku i postavy. Omezení neplatí pro silnější typy, ani pro ženy s menším poprsím. V závislosti na tom, jaký mají tvar a míru vykrojení, umí být kulaté výstřihy nenápadné, ale i opravdu svůdné. Možností je celá řada. Stačí zvolit příslušnou „roli“, kterou si chcete ve společnosti zahrát.

Klínový

Velmi lichotivé umí být i klasické véčko, které hezky upoutá na prsa a zvýrazní jejich oblost. Také zužuje ramena. Zároveň ale prodlužuje krk, takže stejně jak polichotí menším ženám, by se mu naopak měly vyhnout „žirafy“, u kterých by jejich nedostatek ještě zdůraznil. Stejně jako kulatý výstřih unosíte véčko do práce, ale i do společnosti podle toho, jak hluboký zvolíte. Dokáže být zatraceně sexy. Abyste nepůsobila lacině, odhalený žlábek mezi prsy zkombinujte raději se zakrytými rameny a vyhněte se minisukni.

Lodičkový

Není nic elegantnějšího než výstřih kopírující linii klíčních kostí. Na první pohled sice působí velmi konzervativně, ale ve spojení s elastanem a obtáhlými křivkami je nanejvýš rafinovaný. Sáhnout po něm mohou ženy, které nerady ukazují prsa, ale přitom uvítají, když muži ocení jejich ženské křivky. Slušivý je zejména u žen s dlouhou šíjí a hezkými úzkými rameny, dokáže je nepatrně rozšířit. Prospěje i ženám s menším poprsím.

Hranatý

Čtvercový dekolt naopak sluší nejvíce ženám s širšími rameny a většími ňadry. Odhalí větší množství pokožky na hrudníku, čímž potlačí zbývající proporce a opticky je vyrovná. Jemněji než řezaný působí výstřih s oblými rohy. Sluší kulatému i oválnému obličeji. Hitem podzimu je dlouhá sukně. Vyberte tu pravou pro vaši postavu zde.

Zavazování za krkem

Takzvaná ohlávka dokáže opticky zvětšit poprsí. Hodí se tedy pro všechny typy žen, kterým toho příroda moc nenadělila, a přejí si popředí zvýraznit. Z bujnějších typů pak udělá doslova sexbombu. Zavazování za krkem však nesluší typům s širšími rameny nebo silnými pažemi, které by ještě zdůraznil. Pokud jste majitelkou obojího, odhalte výstřih, ale zakryjte ramena.

Až ke krku

Zatímco véčko krk opticky prodlouží, halenky až ke krku je mají tendenci zkracovat. Nebojte se toho, že působí upjatě. V kombinaci s odhalenými rameny a vhodně padnoucí podprsenkou dokážou být i sexy. Je to znovu varianta pro všechny ženy, které nerady ukazují výstřih, ale přitom chtějí být žádoucí.

Náš tip:

Zajímavě a svůdně vypadá i asymetrický výstřih, který může být spadlý na jedno rameno. Osvědčeným sexy prvkem je pak výstřih na zádech nebo dekolt, který odkrývá ramena i část zad. Při volbě výstřihu ale pokaždé myslete na příležitost, ke které je určen. Měl by rovněž ladit se zbytkem outfitu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod