Ananas je dobrý nejen při hubnutí. Blahodárné účinky má také na vrásky a celulitidu

 Krása 
21. března 2019 11:14 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Toto exotické ovoce se dá využít i pro kosmetické účely Shutterstock
O ananasu je známo, že pomáhá při hubnutí. Jeho blahodárné účinky však můžete vyzkoušet i na pleti. Tu doslova prozáří a napumpuje zdravím.

Pokud si doma dáte sklenici čerstvé ananasové šťávy, dostanete do sebe 130 % denní doporučené dávky vitaminu C. A to není málo. O tomto vitaminu se však hovoří nejenom ve spojení s imunitou, ale také jako o účinné zbrani proti vráskám. Zkuste sílu ananasu také v podobě zkrášlujících pleťových masek.

Ananasový den 

Udělejte si doma jeden den vyloženě pro sebe. Jděte do obchodu, kupte si ananas. Část klidně snězte, a to z důvodů, o kterém jsme psali výše, a část použijte na přípravu jedné ze skvělých masek. Záleží jenom na vás, kterou vyzkoušíte. A stačí vám na to pouhé dvě ingredience.

Čistící maska

V misce smíchejte 2 lžíce tvarohu a 1 lžičku ananasové šťávy. Naneste na obličej, včetně dekoltu, a nechejte působit 20 minut. Pak smyjte teplou vodou, osušte a naneste pleťový krém. Místo tvarohu můžete použít také dvě lžíce medu. 

Zjemňující maska

Na tuto masku budete potřebova opět jenom dvě suroviny. Skládá se z 1 lžičky ananasové šťávy a 1 lžíce mandlového oleje. Pokud nemáte mandlový, lze použít třeba olivový. Šťávu smíchejte s olejem a krouživými pohyby vmasírujte do pokožky. Nechejte působit co nejdéle a pak omyjte teplou vodou nebo třeba perlivou sodovkou, která dokáže pleť úžasně vyčistit. Více o tomto kosmetickém zázraku jsme psali zde.

Výživná maska

Pokud vás trápí suchá a drsná pokožka na různých částech těla, jako jsou ruce nebo chodidla, je tato maska stvořená přímo pro vás. V mixéru rozdrťte 4 kousky ananasu a smíchejte jej s 2 lžícemi tučného tvarohu, 5 kapkami citronové šťávy a lžičkou medu. Naneste na postižené místo a nechejte působit 20 minut.

Lapač celulitidy

Jestli i vy patříte k těm ženám, které trápí celulitida a nemůžete se jí zbavit ani těmi nejdražšími krémy, dejte šanci právě ananasu. Vědecké výzkumy potvrdily, že ananas odbourává celulitidu a jestliže se aplikuje přímo na pokožku, redukuje podkožní tuk. Kartáčkem, lufou či peelingovou solí si pořádně prokrvte postižené části těla. Na ně naneste ananasovou šťávu, zabalte do potravinářské fólie a vše nechte hodinu působit. Pak omyjte vodou a naneste krém. Nicméně nečekejte zázraky hned na počkání. Tuto proceduru je potřeba absolvovat denně po dobu dvou měsíců. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod