Zavěšování je novým světovým trendem v oblasti fitness

 Zdraví 
06. ledna 2020 10:05 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zavěšování je fitness hitem Depositphotos
Cvičíte nebo se chystáte v novém roce začít? Dokonce i v oblasti fitness platí pro rok 2020 nové trendy a jedním z těch nejzásadnějších je zavěšování.

Běh, spinning nebo vysoce intenzivní intervalové tréninky jsou fitness hity posledních let, ale s příchodem nového roku je tu nový trend. Představte si, že přijdete do fitness a jen tak se pověsíte.

Filozofie známá jako Movement

Tato nová hitová fitness praktika, která je součástí filozofie známé jako Movement, již získala docela velkou popularitu v mnoha fitness studiích po celém světě. Princip cvičení spočívá v tom, že pohybem těla správným způsobem může člověk zlepšit svou kondici a sílu bez použití vybavení nebo závaží.

Pravda je, že používání tělesné hmotnosti coby způsobu cvičení je celosvětově trendem od ekonomické recese v roce 2008. Tělocvičny tehdy hledaly levné formy cvičení. A co je hospodárnější než nepoužívat žádné vybavení? Cvičení za pomocí tělesné hmotnosti je tedy efektivně využíváno podobně jako třeba kliky už docela dlouho.

Pohyboví odborníci tvrdí, že fitness praktika známá jako Movement, je nejnovějším příkladem toho, jak se mohou cvičební metody v průběhu času měnit. Samotné fitness cvičení se vyvinulo ze stejných opakujících se cvičení až do formy, kterou nyní označujeme jako funkční trénink. Jde spíše o to, aby se tělo mohlo pohybovat v mnoha rovinách, takže se vlastně napodobují skutečné aktivity ze skutečného života.

Aby však cvičení bylo optimální, musí takový trénink zahrnovat práci s rovnováhou, flexibilitou, vytrvalostí a silou, jakož i intervalový trénink s vysokou intenzitou. Cvičení tedy může zahrnovat kopání, zavěšení, vyvažování, lezení a práci na podožce, stejně jako dýchací techniky. Pokud jste ovšem začátečníci, raději začněte cvičit pod dozorem odborníka, protože z počátku vám to určitě nepůjde správně.

Trendy 2020

A jaké jsou kromě zavěšování další fitness trendy pro tento rok? Oblibě se bude stále těšit skupinové cvičení i jóga. Do popředí se znovu dostává také chůze a pak cvičení s vlastní vahou.

Odborníci také radí, aby si každý našel takovou aktivitu, kterou bude schopen vykonávat pravidelně a hlavně dlouhodobě. Cvičení po dobu několika týdnů totiž z dlouhodobého hlediska postrádá smysl, ať už cílem byla redukce váhy, nebo zpevnění svalů.

Důležité tedy je začlenit do každodenního života takovou aktivitu, na kterou budeme mít vždy čas a budeme ji vykonávat pravidelně. Odborníci také radí, abychom se zaměřili zejména na každodenní zvyšování tepové frekvence. Dále čtěte: Pokud nechcete podlehnout zimním epidemiím, dávejte pozor na slinivku a slezinu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?