Kiwi je podceňované ovoce. Má výborný na naše zdraví a prospívá těhotným ženám

 Zdraví 
20. února 2020 08:24 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kiwi vám pomůže v boji proti akné  Depositphotos
Kiwi není zaměnitelné s žádným jiným ovocem, protože má hnědou a chlupatou slupku. Uvnitř je navíc krásně zelené. I přes svůj originální vzhled se u nás netěší příliš velké oblibě, což je velká škoda. Zjistěte, proč byste mu měli věnovat větší pozornost.

Kiwi je velmi zdravé a prospěšné ovoce, obsahuje vitaminy A, C, E a K. Dále se může pochlubit velkým množstvím vápníku, fosforu, hořčíku a vlákniny. Kromě toho, že vám posílí imunitu, dokáže zdárně bojovat i proti akné. Konzumace jednoho kiwi denně vám rozhodně neuškodí.

Podporuje zdravé zažívání

Kiwi obsahuje spoustu vlákniny a ta napomáhá ke zdravému trávení. Pokud vás občas trápí zácpa, jezte kiwi pravidelně. Zelené ovoce totiž dokáže zjemnit stolici a přirozeně stimuluje střeva k tomu, aby se dala do pohybu. Kiwi navíc pomáhá při trávení některých bílkovin.

Chrání zrak

Kiwi obsahuje lutein, což je látka, která se nachází v oku. Jde o karotenoid, který posiluje obranný systém oka, takže je pro oči velmi potřebný. Kromě luteinu kiwi má v sobě ještě látku zeaxanthin, který podporuje dobrý zrak. Funguje jako prevence před vznikem makulární degenerace. Kiwi dále obsahuje vitamin A, který má za úkol ochraňovat rohovku. V zeleném ovoci najdete i vitamin C, který pomáhá předcházet šedému zákalu.

Prospívá těhotným ženám

Pokud jste právě v očekávání, rozhodně se nevyhýbejte kiwi. Obsahuje vitaminy C, K a E, které mají pozitivní vliv na vývoj ještě nenarozeného dítěte. Kromě toho je kiwi bohatým zdrojem folátu, což je látka, která napomáhá předcházet vzniku defektu neuronové trubice u plodu.  

Zbaví vás akné

Trápí vás akné? Někdy je těžké se tohoto problému zbavit a nepomohou vám ani speciální přípravky. Vyzkoušejte léčivé účinky kiwi a možná budete překvapeni. Zelené ovoce má totiž protizánětlivé účinky. Navíc také dokáže vyčistit a stáhnout póry. Obsahuje vitamin E, který vám pomůže zahojit jizvy po akné.

Rozkrojte kiwi a několikrát týdně si s ním jemně potřete pleť. Můžete si z něj vyrobit i masku. Kiwi rozmačkejte, přidejte k němu trochu medu a důkladně zamíchejte. Následně si směs naneste na pleť. Nechte ji několik minut působit a nakonec si pokožku opláchněte vodou. Kromě kiwi má na lidský organismus blahodárné účinky i banán.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve