Co vám dokáže přinést každodenní konzumace banánů

 Zdraví 
13. února 2020 07:41 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Banány obsahují velké množství vlákniny  Pixabay
Banány nejsou pouze chutné, ale i zdravé. Jde o rychlý zdroj energie zejména pro sportovce. Nemusíte však sportovat, abyste je mohli jíst. Prospěje vám, i když vztah ke sportu nemáte. Zjistěte, jaké pozitivní účinky bude mít na vaše zdraví každodenní konzumování žlutého ovoce.

Banány obsahují velké množství vlákniny, která zlepší vaše trávení. Jeden až dva banány denně rozhodně nijak nezatíží váš žaludek. Ve žlutém ovoci najdete i fruktózu, glukózu či sacharózu. Nepostrádá ani vitamin B a C. Dobrá zpráva je, že vám pomůže při hubnutí.

Shazování přebytečných kil

Držíte dietu, nebo to alespoň máte v plánu? Hubnutí je mnohem jednodušší, když víte, jaké potraviny si zařadit do jídelníčku. Jednou z nich je banán.

Žluté ovoce sice nemá velmi nízké množství kalorií, ale zasytí vás. Banány dokáží na nějakou dobu potlačit chuť k jídlu a dodají vám energii na cvičení. Když si dáte během diety na svačinu jeden banán denně, nic tím nezkazíte.

Dobré zažívání

Máte problémy se zažíváním? Trápí vás pálení žáhy? V tom případě do svého jídelníčku co nejrychleji zařaďte banány. Žluté ovoce obsahuje velké množství vlákniny, které napomáhá zdravému trávení. Snězte denně zhruba dva banány a zanedlouho by mělo být pálení žáhy pryč. V banánech navíc najdete pektin, který dokáže z těla vyloučit toxiny.

Boj s depresemi a úzkostmi

Velké množství lidí bojuje s úzkostmi a depresemi. Pokud jste na tom podobně, měli byste si bedlivě všímat toho, co jíte. Některé potraviny pozitivně ovlivňují mozek. Jednou z nich je právě banán. Obsahuje velké množství tryptofanu, který se přeměňuje na serotonin.

Pokud nejste v dobrém psychickém stavu, je nutné, abyste svému tělu dodali dostatek serotoninu. Pravidelně konzumujte větší množství banánů a budete méně podráždění. Možná budete mít následkem pojídáním žlutého ovoce dobrou náladu.  

Ochrana zraku

Většina lidí ví, že zrak chrání zejména mrkev. Není však jediná. Banán dělá totéž. Obsahuje vitamin A, který zabraňuje zhoršování zraku. Dejte si denně alespoň jeden banán a oči vám za nějaký čas poděkují.

Srdeční onemocnění

Banány obsahují draslík. Jde o minerál, který eliminuje vznik onemocnění srdce. Pokud máte slabé srdce, pravidelně konzumujte banány. Žluté ovoce snižuje vysoký tlak. O tom, jaké potraviny byste měli jíst, když se chcete zbavit únavy, jsme psali zde.

Témata: banán, zrak, dieta, deprese, srdce
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod