Polštáře z různých bylinek zmírní záněty, migrénu i chrápání

 Zdraví 
08. února 2020 08:32 / Hana Jordánová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Například polštář z pohankových slupek zastavuje migrénu Depositphotos
Po hektickém dnu připadá mnoha lidem obtížné večer vypnout a ulehnout ke spánku přinášejícímu zotavení. Nechcete-Ii se hned uchýlit k tabletám na spaní, můžete vyzkoušet bylinkový polštářek. Nádherně se na něm sní. Bylinky v něm obsahují éterické oleje, které uklidňují nervy. Teplem lidské kůže se těkavé látky uvolní do vzduchu. Blahodárně působící sloučeniny pak v noci vdechujete. Bylinkové polštáře však působí nejen na nespavost, ale také na jiné neduhy. Přečtěte si na jaké.

Polštáře plné bylinek: Které fungují proti nespavosti? Zkoušeli jste už někdy usínat na voňavém býlí? Je to úžasně příjemné, navíc to pomáhá při různých problémech se zdravím. Je to absolutně přírodní metoda, která odbourá stres, stále aktivní podvědomí a laskavě vás uloží do říše snů. A navíc léčí.

Nahřívací bylinné polštáře jsou vhodné při

  • revmatickém onemocnění a prochladnutí kloubů
  • zablokované páteři, ztuhlých zádech
  • potížích s plotýnkami
  • ztuhlém svalstvu
  • nachlazených průduškách
  • nachlazení močového měchýře nebo ledvin

Každá bylinka působí jinak. Je na vás, co vám bude nejlépe vyhovovat. Navíc si můžete dle libosti vytvářet i vlastní směsi podle nálady.

Levandule

  • bolest hlavy
  • revmatické bolesti
  • bolest kloubů
  • celkově zklidní váš organismus a přinese pocit úlevy

Meduňka s heřmánkem

  • jako teplý obklad při bolestech hlavy, krční páteře, zad
  • ledviny a močového měchýře
  • bolesti svalů, kloubů, nachlazení apod.

Máta peprná

  • příznivé účinky na nervovou soustavu
  • mírní bolesti a uvolňuje dýchací cesty
  • příznivě působí na trávicí systém

Pohankové slupky

  • zhoršené dýchání a chrapot
  • bolest ramenou, hlavy, kloubů
  • časté záněty uší
  • zastavuje migrény

Polštář z pohankových slupek je velmi oblíbený. Jsou to vlastně jemné a tlaku přizpůsobivé plevky – jde o odpad vznikající při čištění vyzrálé obilniny. Když si na pohankový polštář lehnete, jemně to křupe a krásně si do něj vytlačíte přesně takový důlek, jaký potřebujete.

Má podobnou funkci, jako anatomický polštář nebo polštář z paměťové pěny. Jenom je levnější a můžete si jej vyrobit sami. Je opravdu zajímavé, kolik toho obyčejná rostlinka namačkaná do kusu látky dokáže pro naše zdraví. A také dodáme, že polštář je výborný nejen na spaní, ale i jako sedátko během meditování, při dívání se na televizi nebo při psaní.

Pohanka má široké využití a širokou škálu léčivých efektů. Má příjemnou vůni, ale také léčivé účinky. Je to směs obilnin, minerálů a bylinek, které zajišťují jedinečnou relaxaci. Rychlá a účinná pomoc při bolestech zad a kloubů, zbaví vás stresu, nespavosti, napětí ve svalech, zánětů v těle, příznivě ovlivní hojení zlomenin a jizev.

Pohanka na záněty

Slouží k tepelné nebo chladové terapii, tedy nahřátý nebo ochlazený polštářek se přikládá k bolestivým místům na těle.

Nahřátý polštářek slouží k příjemnému prohřátí kloubů, obratlů, ztuhlých svalů a šlach, používá se při prochlazení průdušek, při nachlazeném močovém ústrojí apod. Ochlazený polštářek se doporučuje při výronech, bodnutí hmyzu a všude tam, kde je doporučena chladová terapie.

Polštářek, který zrychlí usínání a utlumí chrápání

Největším nepřítelem spánku je stres. Bylinky zklidní vaši mysl a příjemně vás naladí k odpočinku. Využijte proto v ložnici jejich sílu a vyplňte jimi polštářek, který vám zkrátí cestu do říše snů.

Polštářky pro klidný spánek nebo proti chrápání seženete v obchodech s dárkovými předměty nebo ezoterikou. Je ale pravděpodobné, že vám směs rostlin nebude zcela vyhovovat nebo vám bude jejich koncentrace připadat příliš silná a vtíravá. Vyrobte si proto vlastní polštářek s výběrem vlastních bylinek, zvládne to každý.

Boj proti chrápání

Chrápání neobtěžuje jen spolunocležníky, ale zároveň i ohrožuje samotného původce. Na operaci, která chrápání zcela odstraní, se ale vydá jen zlomek všech postižených. Bylinky proto bývají jednou z variant, které chrápání alespoň utlumí. Kapky proti chrápání se také vyrábějí z rostlinných éterických olejů. Ty mají prokrvit tkáně a zmírnit tak chrápání. 

Mnoho lidí bojuje s nespavostí práškem na spaní. Ten vás sice uspí spolehlivě, pravidelnému užívání se ale vyhněte a raději zkuste alternativní metody.

Už naše babičky věděly, že obyčejný bylinkový čaj před spaním dokáže divy. Vyzkoušet můžete vlastní mix bylin nebo každou rostlinku zvlášť. Horký čaj podávejte alespoň hodinu před spaním.

A v čem tkví to tajemství?

Bylinky jsou napěchované do hebkého polštáře. Úžasné léčivé polštáře šité z příjemných látek a v krásných designech se dnes dají koupit v různých obchodech s bio produkty, v květinářstvích, lékárnách nebo v e-shopech. Ideální je ale kupovat je osobně – intuitivně vybíráte také podle toho, které vám nejlépe voní a jsou vám příjemné i na omak. Je to prostě vždycky tak trochu srdcovka a pocitovka. A určitě budete volit i podle toho, jaký neduh vás zrovna nejvíc trápí. O bylinkách na zhubnutí si přečtěte zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve