Tři bylinky, které vám pomohou nastartovat metabolismus a zhubnout pár kilo

 Zdraví 
13. března 2019 13:36 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Bylinné čaje jsou často součástí redukční diety Depositphotos
Detoxikační diety jsou nejpopulárnější právě v jarním období. Mají naše tělo zbavit všech jedovatých látek, které se v něm přes zimu nahromadily, a tím také nastartovat rychlejší hubnutí. Metabolismus zbavený zplodin prý totiž pracuje efektivněji, a tak i spalování kilogramů by mělo být rychlejší.

Než sáhnout po chemických látkách, je rozhodně lepší se svěřit do rukou bylinkám. Tyto tři to skutečně dokáží. Z těchto rostlin si uděláte nejenom výborný čaj, ale díky nim navíc také zhubnete.

Síla ukrytá v chaluze

Na první pohled sice nevypadá chaluha bublinatá moc lákavě, ale věřte, že tento druh mořské řasy má výborné účinky. Rostlinka obsahuje vysoké procento jódu, který  povzbuzuje činnost štítné žlázy a tím výrazně zrychluje metabolismus. Kromě toho chaluha stimuluje činnost trávicích enzymů, čímž přispívá ke snižování tělesné hmotnosti. Mimo jódu v ní naleznete také řadu minerálů, vitaminů a stopových prvků, jako je betakaroten, brom, draslík, hořčík, vápník, železo, měď, fosfor, chrom, zinek, mangan, selen nebo křemík. Takže kromě toho, že zhubnete, budete mít také krásné vlasy, nehty, pleť a zdravé klouby. Chaluhu by do svého jídelníčku měli zařadit také lidé s vysokým krevním tlakem. Dá se koupit ve formě tablet nebo jako směs na přípravu čaje.

Lymfatické koště

Pokud se rozhlížíte po rostlince, která snižuje chuť k jídlu, je svízel syřišťový pro vás ten pravý. Tato bylinka je hojně vyhledávaná právě při redukčních dietách a je také součástí řady hubnoucích čajů. Svízel syřišťový je také někdy nazývám lymfatickým koštětem. Z bylinky si můžete připravit čaj nebo tinkturu, která podporuje lymfatický systém, pomáhá při otocích a nadměrném zadržování vody v těle. Z rostlinky si můžete připravit čaj, ale raději jej nepijte večer, protože má močopudné účinky. Další tipy, jak přírodními způsoby rozproudit lymfu v těle, jsme psali zde.

Odkyselte své tělo

Skvělé močopudné účínky má také další rostlina. Tou je jasan ztepilý. Výtažek z jeho listů pomáhá rozpouštět a vyplavovat přebytečné kyselé usazeniny a soli ven z těla. Tyto kyselé usazeniny totiž zapřičiňují bolestivé otoky kloubů a různé ledvinové problémy.  Právě odkyselení by mělo být nedílnou součástí každé redukční kúry. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008