Pár rad, jak lze udržet vztah či manželství bez nevěry

 Vztahy 
03. května 2020 11:00 / Hana Jordánová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nevěru zcela jasně odhalí otisk cizí rtěnky na vaší košili Depositphotos
Nevěra tu byla odjakživa a bude i nadále. Nedá se zničit, zahubit, ale dá se jí předejít. Přečtěte si pár rad, jak udržet vaše manželství v dobré kondici i bez nevěry.

Téměř každý z nás má v určitých etapách soužití s partnerem podezření, že by mu partner mohl být nevěrný. Zatímco pro někoho je nevěra lehké překročení hranice, které se dá za určitých podmínek tolerovat, pro jiné je to mezník, po kterém se rozhodnete partnerství ukončit. Přestože je dnešní doba možná až příliš benevolentní v erotice a experimentování, z hlediska společenského je nevěra absolutně nepřípustná.

Proč k nevěře dochází?

Důvody k nevěře mohou být různé. Nevěry se vyskytují v nespokojených vztazích, ale mohou se objevit i v pohodových vztazích, kde motivem k nevěře je třeba jen touha po dobrodružství, důvody sexuální, pracovní, krize z důvodu věku a mnohé další. Je samozřejmě možné zapracovat na svém vztahu, abyste nevěře předešli, zejména pokud máte děti. Musí ale chtít obě strany. Jistě jste se brali z lásky, sami jste to chtěli a neříkali jste své ANO s myšlenkou, že budete partnerovi nevěrní, anebo on naopak nevěrný vám. Na vztahu je ale nutné pořád pracovat. Snažte se tedy spolu komunikovat, řešit společně problémy a usilovně o vztah pečovat. Pokud totiž budete oba ve vztahu šťastní a spokojení, riziko nevěry výrazně snížíte.

Jak poznat nevěru?

  • Zvýšený zájem o svůj vzhled.
  • Pořizování si dražších značek oblečení.
  • Zamyšlené pohledy, nesoustředěnost.
  • Časté psaní sms.
  • Psaní sms tak, aby na displej nebylo vidět.
  • Vypínání zvuku v mobilu.
  • Noční sms a telefonáty.
  • Při telefonování odchází partner/ka mimo doslech.
  • Měnění hesel v počítači.

A jak tedy nevěře předejít?

Komunikace

Špatná komunikace mezi partnery je jednou z nejčastějších příčin problémů ve vztahu. Jistě, každý z nás je jiný, někdo se potřebuje vypovídat, jiný zase má rád svůj klid. Je důležité najít ten správný kompromis, každý udělá „krok zpět“. Vzájemná komunikace je však důležitá hlavně v době, kdy jeden z partnerů řeší nějaký problém nebo má dojem, že o něj ten druhý ztrácí zájem. Dojde-li k tomu, je třeba si společně sednout a celou záležitost bez emocí prodiskutovat. Taková komunikace je velmi účinná.

Nuda

Stereotyp se po určité době vkrade do každého vztahu. Sám o sobě není nebezpečný, ohrožující je však nudný stereotyp. Pokud se jeden z páru začne až moc nudit, je to často základnou pro nevěru. Podnikejte proto spolu nové věci, navštěvujte přátele, dělejte věci, které baví vás oba. To neznamená, že spolu budete každou minutu, každou vteřinu.

Sex

Od samého počátku je sex důležitou součástí vztahu. Pokud v této rovině nenaleznete shodu, je váš vztah zřejmě odsouzen k zániku. Dlouhodobá nespokojenost se sexuálním životem často končí nevěrou. Ve vztahu jste zřejmě jen z rozumu, pak budete stále hledat cestu ven. 

Důvěra

Ta se buduje postupně. Je-li váš vztah založen na dobrých základech, pak se vám nebude chtít jej ničit kvůli někomu, kdo půjde zrovna náhodou okolo.

Dbejte o sebe

Buďte pro sebe stále přitažliví. Pro to ale musíte samozřejmě něco dělat- choďte cvičit do posilovny, sportujte, udělejte si nový účes u kadeřnice, zkoušejte nové líčení, zkrátka pěstujte se. Budete se sobě navzájem líbit jako na začátku vztahu a stále se budete přitahovat.

Svoboda

Tak jako je důležité, abyste trávili čas spolu, musíte si oddělit i čas sami pro sebe. Syndrom stíhače nebo stíhačky může zabít jakýkoli vztah. Dopřejte si vzájemně svobodu a důvěřujte si. Ponechte svému partnerovi čas na jeho koníčky a sami se věnujte zase svým. To váš vztah obohatí, protože se nebudete navzájem vlastnit.

Důležitá věc

Představujte si všechno, co byste dělali, kdybyste si byli nevěrní. Divoký sex, noc v hotelu, víkend v propůjčené chatě? To všechno dělejte... ale se svým partnerem nebo partnerkou!

Ženy mají mysl nastavenou jinak než muži

Obecně se dá říci, že ženy řeší nevěru více než muži. Spousta žen dokáže nějakou dobu partnerovu nevěru tolerovat a dokonce po čase odpustit. Muži parohy snáší o mnoho hůře a ve většině případů se rozhodnou partnerku raději opustit, než aby museli s pocitem, že je mu manželka nevěrná, nadále žít. V poslední době se rozmáhá sexting, přečtěte si o něm více zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008