Povislé paže nevypadají dobře. Zbavte se jich do léta s pomocí několika domácích cviků

 Krása 
03. května 2020 09:00 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Povislé paže posílíte cvičením  Depositphotos
Trápí vás povislé paže? V zimě nebyly vidět, protože jste nosili oblečení, ale zanedlouho bude léto. Povislé paže se začínají objevovat zhruba ve středním věku. Se stoupajícím věkem totiž mizí kolagen, který zajišťuje pokožce pevnost a pružnost. Dobrá zpráva je, že můžete posílit svalstvo na rukou a visící kůže pro vás budou pouhou minulostí.

Spousta jedinců se snaží posílit zadek a břicho. Během toho často zapomínají na ochablé svalstvo na pažích. Ve vyšším věku začínají viset, což není nic příjemného na pohled. Provádějte denně několik cviků, po kterých budete mít svaly na rukou zpevněné.   

Protáčení paží

Začněte poměrně jednoduchým cvikem. Pokud vůbec necvičíte, patrně v rukou ucítíte silný tah. Nejprve rozkročte nohy na šířku pánve a trochu pokrčte kolena. Pokud vám to nebude dělat problém, můžete pokrčit kolena výrazněji, jako kdybyste si chtěli sednout na židli. Následně upažte. Vaše ruce by měly být vodorovně se zemí.

Stáhněte ramena od uší a roztáhněte do široka prsty na rukou. V tuto chvíli již patrně ucítíte nepříjemný tah. Cvik tím ale teprve začíná. Rotujte pažemi nahoru a dolů. Protáčení paží opakujte pětkrát na každou stranu. Tento cvik můžete samostatně provádět kdykoliv během den. Možná si najdete v práci dvě volné minuty, které k tomuto cviku můžete využít.

Dámský klik

Na zpevnění paží vám pomohou kliky. Pokud zvládnete ty klasické, nemusíte dělat dámské. Pokud však necvičíte a máte ochablé svalstvo, raději provádějte dámský klik a dbejte na jeho správnost. To platí i pro muže, kteří mají nezpevněné svaly. Opřete se o dlaně a kolena. Dlaně by měly být umístěné v šíři vašich ramen. Nikam je nevytáčejte.

Lokty mírně pokrčte a záda držte neustále rovně. Bedra by neměla být prolomená. Hrudník a pánev držte v jedné rovině. Zadek by neměl být vystrčený ani propadlý. Zatněte svaly na břiše a odtáhněte ramena od uší. V této pozici pomalu klesejte s výdechem dolů a s nádechem stoupejte nahoru. Klik udělejte alespoň třikrát.

Klik za tělem

Klikem za tělem posílíte zadní stranu paží a prsní svaly. Ke cviku budete potřebovat židli či jinou rovnou oporu, o kterou se budete moci opírat. Stoupněte si zády k židli. Pokrčte kolena a lokty. Dlaněmi se opřete o kraj židle svými. Prsty směřují dopředu k tělu, ruce nikam nevytáčejte. Zpevněte střed těla.

Narovnejte si záda a hlavu mějte v prodloužení páteře. S nádechem klesejte tělem dolů a s výdechem se vracejte zpátky nahoru. Cvik zopakujte alespoň desetkrát. Pokud bude pro vás příliš jednoduchý, můžete si na nohy položit nějaké závaží. Dále čtěte: Zhubněte do léta pouze s pomocí chůze.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47