Ponožky v lodičkách nebo sandálech se staly módním hitem. Musíte to ale s nimi umět

 Móda 
29. dubna 2020 09:28 / Hana Jordánová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tylové ponožky se vzorem zvýší vaši elegantnost Depositphotos
Ještě nedávno jsme si nedokázali představit ponožky v sandálech. Zatímco u mužů jsou ponožky v sandálech stále tabu, ženám už zapovězeny nejsou. Návrháři v aktuálních kolekcích dokazují, že časy se mění.

S ponožkami to však musíte umět, ne všechny se do otevřených bot hodí. Pro letošní jaro a léto jsou ponožky a podkolenky v sandálech či lodičkách horkým trendem. Mají hlavně přitahovat pozornost, proto musí být nápadité a sladěné s celkovým outfitem. Vytáhněte si ponožky až ke kolenům, nebo je srolujte ke kotníkům, radí módní návrháři ženám. Ponožky v dámských botách sice někoho mohou zarazit, ale takový je vzrůstající trend současné módy.

Tento módní trend přivítají hlavně ti, kteří nemají nohy zcela v pořádku. Trpí třeba rozpraskanými patami nebo plísní nehtů. Obujete trendy ponožky a máte po problému. Znovu moderní výrazné ponožky zakryjí negativa a navíc budete in.

Zapomeňte však na běžné ponožky, které nosíte do sportovních bot, kde nemá nikdo šanci je zahlédnout. Dobrou službu vám udělají ponožky ve světlých či neutrálních barvách se zajímavým detailem, například krajkovým lemováním nebo retro kousky. Dalším způsobem, jak v ponožkách zapůsobit, je zvolit model ve výrazné barvě. Skvěle pak tyto barevné ponožky vypadají v botách světlých tónů. Efektní jsou kontrasty, takže si klidně troufněte na černé krajkové ponožky do tělových sandálků či na bílé ponožky do tmavých bot.

Jak ponožky nosit?

Skvěle vypadají ponožky v otevřených modelech (ale i lodičkách!) k šortkám, nabírané sukni či šatům, ale i k úzkým nohavicím, které končí v půli lýtek nebo těsně nad kotníky.

S čím je sladit?

Klíčový je styling. Je důležité, aby záměr vypadat extravagantně byl na první pohled znát, proto se nebojte kombinovat divoké vzory, výraznější barvy, 3D potisky nebo krajkové lemy. Pokud příliš neholdujete barvám, ale tenhle trend se vám přesto zalíbil, můžete do sandálů dát třeba ponožky s mramorovým vzorem. Pokud už ponožky do sandálů nebo lodiček chcete nosit, nebojte se zazářit. Nenápadné ponožky zavřete doma do šuplíku a volte ponožky s výraznými prvky.

Po třicítce na ně zapomeňte

Podle módních odborníků je však tento trend vhodný zejména pro mladé dívky. Ženám nad 30 let radí, aby se novou módou ponožek neřídily. Pokud ženy chtějí zakrýt tlusté kotníky, nemusí být ponožky špatný nápad, měly by však zvolit tmavou barvu.

Jdete s módou?

Móda je vždy nakažlivá novinka, svou povahou může být popsána jako dočasná „epidemie“. Právě měnící se doba často určuje, co je „in“, co je frivolní, co je snobské a co je „out“. Jedinou jistotou v módě je, že současná módní vlna není poslední. Některé módní vzory zůstávají stálé, nebo se po čase zcela nebo podstatně nezměněny opět objevují jako žádané.

Ukažte svou osobnost

Oblékání se podle módy je tak trochu i projevem osobnosti. Oblečením dáváme najevo náš styl, naši náladu nebo na jakou se právě chystáme příležitost. Někoho móda baví a věnuje se jí profesně, někdo se jen řídí módními trendy. V každém případě je móda všude kolem nás. Záleží jen na nás, jestli chceme jen splynout s davem nebo vyniknout a vyčlenit se některými znaky jako jedinečná osobnost.

Ponožky v sandálech tedy ano, ale ne vždy a všude. Rozhodně to chce notnou dávku odvahy a sebevědomí a musíte vědět, jak na to. O další vracející se módě jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod