Nezbavujte se skořápek z vlašských ořechů, mají zázračné účinky. Prospějí zdraví i kráse

 Zdraví 
09. listopadu 2020 08:51 / redakce
  0
📷
8 fotografií v galerii
Skořápky z vlašských ořechů dokáží zmírnit nachlazení  Pixabay
Ořechovým skořápkám se věnuje málo pozornosti. Většina lidí vyloupne ořechy a skořápky vyhodí, což je chyba. Skořápky totiž mají léčebné účinky. Budou se vám však hodit nejen tehdy, když se nachladíte. Pomohou vám i se zkrášlováním. Zjistěte, jak vám prospějí.

Vlašské ořechy obsahují vitaminy B1, B2, B3 a B6, které posilují nervovou soustavu. Dále jsou bohaté na fosfor, měď a mangan. Jádra má rád téměř každý, můžete je sníst syrové nebo je zapéct v nějaké pochoutce. Vlašské ořechy na sebe strhávají veškerou pozornost, ale skořápky jsou také výjimečné.

Léčba nachlazení

Na podzim řádí respirační onemocnění většinou více než v létě. Lék na rýmu, kašel a zahlenění máte přímo pod nosem. Skořápky z vlašských ořechů vám pomohou, takže nebudete muset sahat po žádných lécích. Skořápky jsou přírodní léčivo. Udělejte si z nich čaj. Postup je jednoduchý.

Připravte si zhruba dvacet skořápek z vlašských ořechů, které zalijte půl litrem vody. Zhruba dvacet až třicet minut vodu se skořápkami vařte. Následně nechte čaj deset minut odstát a přeceďte ho. Skořápkový čaj pijte každý den, aby se vám rychle ulevilo.

Bělení zubů a odstranění plaku

Chtěli byste mít bělejší zuby, ale nechcete utrácet velké sumy u dentisty? Vyzkoušejte přírodní metodu bělení. Kromě toho se zbavíte i zubního plaku, který vede ke vzniku kazů. Rozdrťte několik skořápek vlašských ořechů doslova na prach. Smíchejte je s bělicí zubní pastou, abyste maximalizovali efekt. Každý den si s ní čistěte zuby minimálně dvakrát.

Rozšířené póry

Boj s rozšířenými póry je nekonečný. Zjednodušte si ho přírodní cestou. Nadrťte si skořápky z ořechů a zamíchejte je do čisticího přípravku na pleť. Vznikne vám jemný peeling, který nenaruší pleť přílišnou hrubostí, a zároveň zvládne odstranit nečistoty, kterými se zanáší póry.

Slabé vlasy bez lesku

Vlasy mají velký vliv na vzhled člověka. Pokud jsou splihlé, lámavé a slabé, potřebují vaši péči. Zalijte několik skořápek vodou. Přiveďte ji k varu a nechte vylouhovat. Odvar použijte na vlasy. Nejprve si je umyjte běžným šamponem a následně je prolijte vodou ze skořápek. Dále čtěte: Bylinka zvaná kočičí dráp vyléčí chřipku, artritidu i revma.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve