Novým hitem v péči o pleť jsou kosmetické kapsle

 Krása 
22. listopadu 2020 10:20 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Drobné kapsle a ampule zažívají velkou renesanci Depositphotos
Stejně jako jednotlivé dávky vitaminu C či séra s kyselinou hyaluronovou jsou kapsle pro péči o pleť velmi prospěšné. A proto jsou také stále oblíbenější.

Kapsle pro péči o pleť jsou malé, ale obsahují doslova zázraky. Nejsou sice vůbec novinkou, protože kosmetické kapsle už v roce 1990 začala používat Elizabeth Arden, ale tento druh péče o pleť nyní doslova zažívá svoji renesanci.

Kapsle jako ta nejlepší dávka výživy pro pleť

Kapsle má svoje nesporné výhody. Prostě ji jen rozlomíte a aplikujete přímo na obličej, přičemž dostanete vlastně naprosto přesnou dávku produktu, kterou vaše pleť potřebuje. Takže získáte jen tolik kyseliny hyaluronové nebo zjasňujícího vitaminu C, kolik je třeba pro jednu aplikaci.

"Kapsle pro péči o pleť jsou považovány za účinnější, protože jsou jednorázové a uzavřené, takže se nemusíte obávat degradace produktu v průběhu času,“ říká Dr. Dendy Engelman, dermatoložka ve známé kosmetické firmě. "Jsou přizpůsobeny koncentrovaným aktivním látkám a navíc pouze těmto požadovaným aktivním látkám, protože v nich naopak nejsou žádné konzervační látky.“

"Přetížení pleti kosmetickými produkty je jednou z hlavních příčin přecitlivosti pokožky, která se projevuje červenou kůží a vyrážkami,“ říká estetická lékařka Sarah Tonks. Navíc kromě kontroly dávky poskytují kapsle bezpečné prostředí pro účinné složky, jako je vitamin C a retinol. "Obě tyto složky jsou notoricky nestabilní,“ vysvětluje Engelman. "Pokud jsou retinol a vitamin C vystaveny světlu a vzduchu, mohou ztratit svoji účinnost.“

Jaké kapsle jsou nejlepší

Například ampule s vitaminem C a peptidy jsou naprosto přesnou dávkou účinné látky.

Pokud jde o klasické kapsle, pak ty naleznete u řady výrobců. Jde o malé hermeticky uzavřené kapsle v nádobě, které obsahují přesnou dávku, nejčastěji kyseliny hyaluronové.

Kapsle využívají mikronizující nanotechnologii ke zmenšení molekul kyseliny hyaluronové, takže jsou 500krát menší a pomáhají jim proniknout čtyřikrát hlouběji než tradiční molekuly. V kombinaci s ceramidy vše, co hydratuje, zůstává v pokožce. I když se jedna maličká kapsle může jevit jako opravdu nicotná, je velmi účinná.

Ať už si pořídíte klasickou ampuli, jakou znáte z medicíny, nebo malé kapsle, rozhodně neprohloupíte. Vaše pleť dostane přesně to, co potřebuje. A navíc máte jistotu, že všechny látky mají tu správnou účinnost. Dále čtěte: Kyselina polyglutamová je jedinečná hydratační složka pro suchou a dehydratovanou pleť.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47