Oděrky od sportovní podprsenky jsou bolestivé. Odřené pokožce můžete předejít

 Móda 
06. dubna 2021 16:08 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Špatně padnoucí sportovní podprsenky způsobují nepříjemné oděrky Depositphotos
Odřeniny od sportovní podprsenky jsou v nejlepším případě nepříjemné a v nejhorším případě bolestivé. Když se chystáte na svoje cvičení, to poslední, co chcete, je špatně fungující podprsenka.

Naštěstí však existují způsoby, jak zabránit a zvládnout odřeniny od sportovní podprsenky. Začíná to už výběrem té správné a končí to tipy a triky, jak se vyhnout odřené pokožce.

Jak se vyhnout oděrkám od sportovní podprsenky

Odřeniny způsobuje obvykle nežádoucí tření těla o podprsenku. "Toto tření se může zhoršovat, jak se budete více a více potit, protože sůl produkovaná tělem se do tohoto třecího procesu zapojí a začne způsobovat další podráždění," říká dermatoložka Jeannette Graf. Jenomže jak tomu zabránit? Vyberte si správnou velikost podprsenky.

"Při nakupování sportovní podprsenky se ujistěte, že všude dobře přiléhá k vašemu tělu," říká Graf.  "Je obzvláště důležité zajistit správnou velikost, pokud dáváte přednost sportovním podprsenkám s kosticemi," varuje Graf. "Přiléhavost podprsenky se zhoršuje, pokud má podprsenka kostice, což způsobuje odřeniny," říká.

Chcete-li zkontrolovat přiléhavost podprsenky, využijte zrcadlo a ujistěte se, že se vám na zádech nezarývá do kůže. Pokud ano, zvolte větší velikost. Vaše podprsenka by vám měla být pohodlná, ale ne příliš těsná. Zkontrolujte rovněž správnou velikost vpředu, aby vám ňadra nepřetékala po stranách.

Co hledat při nákupu sportovní podprsenky

Při výběru nové sportovní podprsenky je třeba hledat několik věcí. Trenérka Ali Lee radí vybrat si podprsenku s nastavitelnými ramínky. Rovněž preferuje ty z měkké, ale pevné látky.
Lee dokonce radí používat různé sportovní podprsenky podle cvičení nebo sportu, který děláte. A také doporučuje sportovní podprsenky se všitými košíčky, díky nimž celá struktura podpsenky lépe drží i během cvičení.  "Pokud provádím cvičení s velkým nárazem, rozhodnu se pro podprsenku, která má silnou podporu, lehčí a pohodlnější sportovní podprsenku si vezmu na strečink nebo jógu," dodává Lee.

Produkty, které pomohou s oděrky

Odřeninám od sportovní podprsenky lze zabránit i některými produkty, které se doporučují k aplikaci před cvičením. Jde například o antikorozní přípravky a oleje. Existují i produkty, kterými můžete vhodně ošetřit už vzniklé odřeniny. Rozhodně je ale lepší mít doma ty správné sportovní podprsenky, jeijchž výběr má svá pravidla, byť tak trochu vypadají všechny stejně. Dále čtěte: Kalhoty s potiskem jdou s nadcházejícím jarem do módy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve