Rajčata jsou pro kůži velkým přínosem, stala hitem v péči o pleť

 Krása 
03. září 2020 10:41 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rajčata jsou pro pleť velkým přínosem Depositphotos
Ať už máte rádi cherry nebo velká masitá rajčata, nyní je už jasné, že tato oblíbená zelenina není jen chutnou stravovací komoditou. Má také nesporné výhody v péči o pleť.

Rajčata jsou plná vitaminů a antioxidantů, jsou nízkokalorická, ale bohatá na živiny, což znamená, že jsou nabitá také množstvím minerálů a fytonutrientů. Zářivě červená barva rajčat pochází ze silného antioxidantu známého jako lykopen. Rajčata jsou také bohatá na vitamin C, vlákninu, draslík a dokonce i kyselinu listovou.

Jaké jsou výhody rajčatové péče o pleť?

Rajčata mají nesporné výhody v péči o pleť. Než však začnete používat rajčatovou šťávu na obličej nebo si tváře začnete otírat rajčatovými plátky, vězte, že to není úplně dobrý nápad, jak potvrzuje Dr. Melissa Kanchanapoomi Levin, dermatoložka a klinická instruktorka. "Obecně může jakékoli kyselé ovoce nebo zelenina způsobit podráždění pokožky," říká Melissa Levin.

Ale nemusíte si s tím lámat hlavu. Možná o tom ještě nevíte, ale existuje mnoho "rajčatových" produktů pro péči o pleť, které jsou speciálně vyvinuty tak, aby využily vlastnosti těchto plodů. Například vitamin C, který rajčata obsahují, stimuluje produkci kolagenu a v rajčatech je tohoto vitaminu hodně. A lykopen, tedy antioxidant, který se v rajčatech nachází, chrání před volnými radikály a poškozením UV zářením.

Jaké kosmetické produkty z rajčat používat

Budete se možná divit, ale ve světě existuje celá široká škála kosmetických produktů z rajčat. Pokud máte zájem rajčatovou péči o pleť vyzkoušet a nevyberete si v domácí nabídce, nebudete mít problém objednat si prověřené produkty online.

Třeba takový olej na obličej je vždy skvělý způsob, jak pokožce dodat hydrataci. Oleje působí na pokožku jako okluzivní, což znamená, že zadržují vlhkost. Existují oleje, které jsou nabité přísadami antioxidantů, včetně extraktu z řas, jojobového oleje a rajčatového extraktu.

Existují také velmi zajímavé gelové formulační masky, které se vsáknou do pokožky během spánku. Směs rostlinných složek (včetně extraktu z buněčných kultur rajčatových listů) působí na rozjasnění a zpevnění pokožky.

Samozřejmě velmi zajímavá jsou séra, která dodávají kůži antioxidanty. Obsahují také extrakt z rajčatových listů. A v neposlední řadě je potřeba zmínit také zajímavý oční rajčatový olej, který kromě rajčat pracuje ještě s ingrediencemi, jako je bambus a káva. Je prý velmi účinný a výsledky jsou viditelné už po pouhém týdnu používání.

Takže zapomeňte na salátové okurky, jsou to rajčata, která vaší pleti udělají dobře. Dále čtěte: Na balzámu na rty můžete být závislí. Jak najít takový, který bude fungovat a pomůže vám závislosti se zbavit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008