Strie na těle jsou velmi nevzhledné. Lze je redukovat pomocí přírodních prostředků

 Krása 
02. října 2020 08:39 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Strie vznikají především během těhotenství  Depositphotos
Strie jsou jizvy na pokožce. Vyskytují se především na stehnech, pažích, hýždích, prsou či na břiše. Vznikají, když lidé rychle nabírají na váze. Proto se jim nevyhne většina těhotných žen. Objevit se však mohou i u mužů. Často se vyskytují v dospívání, protože některé děti rychle rostou. Jak je redukovat pomocí přírodních prostředků?

Pokožka se skládá z vnější, střední a vrchní vrstvy. Strie vznikají ve střední a vnější vrstvě. Když je pojivová tkáň kvůli rychlému růstu objemu těla natahovaná, kolagen se oslabí a pokožka se poruší. Výsledek tohoto procesu jsou nevzhledné jizvy na určitých částech těla, se kterými se těžko bojuje.

Striím lze částečně předejít, když si budete preventivně mazat pokožku hydratačními krémy. Pokud už strie máte, můžete si je nechat odstranit na klinice estetické medicíny. Ještě předtím se však můžete zkusit strií zbavit pomocí přírodních prostředků.

Citronová šťáva

Citronová šťáva vám pomůže strie zredukovat. Můžete s ní odstranit i další typy jizev. Vymačkejte si trochu citronové šťávy na postižená místa a krouživými pohyby ji vmasírujte do postižených míst.

Můžete si je natírat i samotným citronem, když ho trochu zmáčknete. Pokud máte striemi zasaženou větší plochu pokožky, patrně budete potřebovat s citronovou šťávou šetřit. Smíchejte ji v poměru jedna ku jedné s okurkovou šťávou. Proces opakujte zhruba dvakrát denně.

Aloe vera

Aloe vera má hojivé účinky. Působí blahodárně na imunitní systém a trávicí trakt. Kromě toho dokáže léčit pokožku. Můžete ji využít v boji proti striím. Postiženou pokožku potřete gelem z aloe vera. Jemně ho krouživými pohyby vmasírujte do kůže. Gel nechte působit zhruba dvacet minut a následně ho opláchněte. Opakujte každý den.

Nakrájené brambory

Brambory mají také léčivé účinky. Obsahují vitaminy a minerály, které podpoří regeneraci kožních buněk. Nachystejte si bramboru a nakrájejte ji na středně tlusté plátky. Vezměte si jeden z nich a jemně s ním potírejte postižené místo na těle.

Pokud vás po chvíli masírování bramborou přestane bavit, přilepte si ji k tělu náplastí a nechte ji tam zhruba dvacet až třicet minut. Opakujte denně. Škrob z brambor by si měl se striemi poradit. Dále čtěte: Cibulové slupky nevyhazujte do koše. Mají zajímavé zdravotní účinky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod