V boji proti vráskám a ochablé stárnoucí pokožce, vsaďte na mikrojehličkovou terapii. Stimuluje tvorbu kolagenu a přináší viditelné výsledky

 Krása 
30. března 2023 10:17 / Ema Maxová
  0
📷
1 fotografie v galerii
V posledních letech se stává stále populárnější použití mikrojehličkové terapie Depositphotos
Ošetření pleti je důležitým krokem v péči o krásu a zdraví. V posledních letech se stává stále populárnější použití mikrojehličkové terapie. Tyto metody používají vlastní fyziologické schopnosti regenerace kůže. Pokud máte problémy s pletí, jako jsou jemné linie, vrásky, jizvy, hyperpigmentace nebo akné, může být tato metoda ošetření pokožky vhodnou volbou pro vás.

Mikrojehličkové terapie se provádí více přístroji. Jedním z nich je DermaPen. Jedná se o moderní a inovativní přístroj, který se používá k ošetření pleti. Tento přístroj se vyznačuje tím, že dokáže pomocí jemných jehliček proniknout až do hloubky pleti, což umožňuje efektivní ošetření problémů, jako jsou jizvy, strie, akné, vrásky a pigmentové skvrny. V tomto článku se zaměříme na ošetření pleti přístrojem DermaPen a jeho výhody.

Jak metoda funguje a její výhody

DermaPen pracuje s jednorázovými mikrojehličkovými nástavci, které propichují pokožku a vnikají do předem nastavené hloubky kůže (0,25 až 2,5 mm). Jehličky se vpichují do kůže vysokou rychlostí a díky tomu je ošetření minimálně bolestivé, na rozdíl od jiných metod jehličkování. Frekvence vpichu je opět nastavitelná, podle ošetřované oblasti.

  • Vertikální vpichy nepoškozují epidermis jako jiné jehličkové metody, kůže se hojí rychleji, trauma je minimální.
  • Rychlé vpichy minimalizují bolest.
  • Díky nastavitelné hloubce vpichu lze přístrojem ošetřit celou plochu obličeje, ale i tělo (jizvy, strie na těle).
  • Díky unikátním vlastnostem lze přístroj použít i na delikátní plochy jako je okolí očí, rty a nos.
  • Ošetření je rychlé a minimální je i doba rekonvalescence.
  • Jednorázové jehlové nástavce zabraňují přenosu infekce.
  • Mezi hlavní výhody přístroje patří:

1.​ Zlepšení textury pokožky - ošetření pomáhá zlepšit texturu pokožky tím, že stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu. To vede k vyhlazení jemných linek a vrásek a k celkovému zlepšení vzhledu pokožky.
2. ​Zlepšení elasticity pokožky - ošetření pomáhá zlepšit elasticity pokožky tím, že stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu. To vede k tonizaci pokožky a výraznému zlepšení jejího vzhledu. Po ošetření bude pokožka vypadat mladší, svěžejší a pružnější.
3.​ Zlepšení kvality pokožky - ošetření přístrojem také pomáhá zlepšit celkovou kvalitu pokožky tím, že stimuluje regeneraci buněk. To vede ke zlepšení vzhledu pokožky, zmenšení velikosti pórů a vyhlazení nerovností.
4.​ Pomoc při ošetření jizev a strií - ošetření se taktéž používá k ošetření jizev a strií. Jeho účinek na tvorbu kolagenu a elastinu pomáhá redukovat jizvy a strie, čímž se zlepšuje celkový vzhled kůže.
5.​ Snížení hyperpigmentace - ošetření také pomáhá snižovat hyperpigmentaci a tmavé skvrny tím, že stimuluje regeneraci buněk a podporuje vyplavování melaninu z pokožky.
6.​ Snížení akné a akné jizev - ošetření přístrojem DermaPen pomáhá snižovat akné a akné jizvy tím, že podporuje regeneraci pokožky a minimalizuje počet bakterií způsobujících akné.

Jak se ošetření provádí?

Ošetření vždy musí provádět kvalifikovaný kosmetický nebo dermatologický specialista. Před zákrokem se nejprve očistí oblast, která bude ošetřena. Poté se aplikuje anestetický krém, aby se minimalizoval pocit bolesti. Během ošetření může být citlivost pokožky mírně vysoká, ale po ošetření obvykle rychle odezní. Po ošetření se oblast ošetří sérem a krémem na zklidnění pokožky.

Výsledky viditelné již po prvním ošetření

Běžně vidíte výsledek již po prvním ošetření. Dlouhotrvající a opravdu signifikantní efekt lze očekávat po čtvrtém až šestém ošetření. Vaše pleť se bude zlepšovat i dále, po dobu 6 měsíců po posledním ošetření.

Na co si dát pozor?

Při rozhodování o vhodnosti Dermapenu pro vaši pokožku je důležité zvážit několik faktorů. Pokud máte citlivou pokožku, může být Dermapen příliš agresivní a může vést k podráždění. "Pokud máte akné nebo jiné akutní kožní problémy, jako je třeba dermatitida, měli byste stav pokožky a vhodnost využití přístroje nejprve konzultovat s odborníkem", doporučuje MUDr Marta Moidlová.

Pokud plánujete používat Dermapen v létě nebo na jaře, je důležité pamatovat na to, že ošetření mikroperforacemi může způsobit citlivost a zvýšenou reaktivitu pokožky na sluneční záření. Proto byste měli být opatrní a chránit svou pokožku slunečním zářením a používat kvalitní ochranné krémy s vysokým faktorem ochrany před sluncem (SPF).

"Ideální doba pro ošetření Dermapenem je obvykle na podzim nebo v zimě, kdy je sluneční záření méně intenzivní a kůže se může lépe zotavit," radí MUDr. Marta Moidlová. Pokud však chcete provést ošetření v létě nebo na jaře, měli byste přizpůsobit svou péči o pleť tak, aby byla pokožka chráněna před slunečním zářením a aby nedocházelo k dalšímu podráždění.

Autorský článek, další zdroj: MUDr Marta Moidlová, American Academy of Dermatology, PubMed

Další Zdroje informací:
4. Cho, S. B., Lee, D. H., & Park, K. C. (2009). New treatment modalities for acne scars based on a histopathologic analysis. Journal of the American Academy of Dermatology, 60(4), 615-622.
5. Fabbrocini, G., Fardella, N., Monfrecola, A., Proietti, I., Innocenzi, D., & Capasso, C. (2009). Acne scarring treatment using skin needling. Clinical and Experimental Dermatology, 34(8), 874-879.
6. Fernandes, D. (2011). Minimally invasive percutaneous collagen induction. Oral and Maxillofacial Surgery Clinics, 23(4), 599-606.
7. Ganceviciene, R., Liakou, A. I., Theodoridis, A., Makrantonaki, E., & Zouboulis, C. C. (2012). Skin anti-aging strategies. Dermato-endocrinology, 4(3), 308-319.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve