Přidejte proteiny do své péče o vlasy. Poradíme proč

 Krása 
18. října 2020 10:47 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Proteiny jsou nezbytné pro zdraví vašich vlasů Depositphotos
Šampon a kondicionér jsou základem standardní péče o vlasy, ve které by ale také neměly chybět bílkoviny. Proteiny totiž dodávají vašim vlasům sílu potřebnou pro jejich dlouhodobé zdraví.

Vlasoví odborníci proto sdílejí vše, co potřebujete vědět o proteinovém ošetření vlasů a jak bílkoviny nejlépe začlenit do vaší péče o vlasy.

Jaký je účel proteinové péče

Už dlouho se ví, že konzumace potravin bohatých na bílkoviny může pomoci posílit vlasy. Samotná proteinová vlasová péče je ale ještě účinnější, jak tvrdí vlasová odbornice Joy Williams. "Skvělá proteinová péče může pomoci opravit velmi poškozené vlasy, podpořit jejich růst a zahojit suchou, šupinatou pokožku hlavy,“ říká. Jednou z hlavních věcí, kterou si pamatujte, je, že vaše vlasy stále potřebují dobrou rovnováhu hydratace a bílkovin, které vlasy posilují zevnitř i zvenčí.

Jak proteinová péče ovlivní vaše vlasy

Williams také říká, že proteinová ošetření slouží různým účelům v závislosti na vaší struktuře vlasů. "U rovných vlasů pomáhá proteinová péče udržet vlhkost a posiluje je zevnitř, a zároveň vlasům dodá zdravý přirozený lesk. To vlasům zabrání vypadat nudně a bez života. Pro ty, kteří mají kudrnaté a zvlněné textury, jsou proteinová ošetření  nezbytná pro prevenci poškození a udržení přirozeného tvaru. A u chemicky ošetřených vlasů slouží proteinová ošetření jako další ochrana potřebná k udržení jejich zdraví."

Proteinovou kúru si snadno připravíte doma

Existuje spousta přírodních ingrediencí, které můžete použít k vlastnoruční výrobě proteinové kúry. Naši odborníci tvrdí, že tato ošetření by měla působit jako ochranná bariéra pro vlasy a měla by zahrnovat esenciální mastné kyseliny, vitamin E, aminokyseliny, minerály a hydrolyzované bílkoviny. "Skvělou domácí léčbou je směs vajec, jogurtu a avokádového nebo kokosového oleje,“ dodává Williams. Ale také poznamenává, že existují i produkty, které si můžete koupit, pokud si nechcete doma připravovat vlastní kúru.

Jak často proteinovou péči aplikovat

Když vaše vlasy začnou vypadávat častěji než obvykle, jsou ochablé nebo matné a lámou se pokaždé, když je kartáčujete nebo češete, je pravděpodobně čas, abyste nasadily proteinovou kúru.

Pokud si připravíte tu domácí, aplikujte ji jednou nebo dvakrát za měsíc. Pokud si proteinovou péči budete dopřávat u svého kadeřníka, pak to tak dělejte jednou za čtyři až šest týdnů, neboť profesionální péče je intenzivnější.

Domácí proteinovou kúru aplikujte na čisté a upravené vlasy a poté je umyjte. Obecně platí, nechat kúru ve vlasech působit 20 až 30 minut. Dále čtěte: Jak po cvičení či běhání ošetřit vlasy, aniž byste si je museli mýt.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008