Nevhodné spodní prádlo může ženám způsobit nemalé zdravotní komplikace

 Ostatní 
22. července 2018 16:38 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Špatná volba spodního prádla se může škaredě vymstít Shutterstock
Spodní prádlo je nedílnou součástí každé ženy. Jenže asi málokterá ví, že pokud má ve svém šatníku nevhodné kalhotky či podprsenku, může si tím přivolat i závažné zdravotní problémy. Od potíží s močovým měchýřem přes kvasinkové infekce až po bolesti krční páteře a hlavy.

Lékaři doslova bijí na poplach a nabádají ženy, aby si své spodní prádlo vybíraly opravdu pečlivě. Asi nejvíce potíží s sebou přináší špatné spodní kalhotky. Ale i podprsenka může napáchat pořádnou neplechu, obzvláště u žen s bujnějším poprsím. Na co si dát největší pozor?

Podprsenka má vliv na páteř

Problémy s bolestí páteře nebo ramen, ale dokonce i bolesti hlavy, mohou být způsobeny i výběrem nevhodné podprsenky, a to především u žen s větším poprsím.

Ze všeho nejdůležitější je zvolit správnou velikost obvodu hrudníku tak, aby váha poprsí nespočívala pouze na ramínkách, ale byla z větší části držena právě spodním kusem podprsenky. Velmi důležité je také dbát na dostatečnou šířku ramínek podprsenky, která částečně rozloží tlak na ramena. Ramínka se nesmí zařezávat ani škrtit, aby nedocházelo ke zvýšenému tlaku pouze na jedno místo na ramenou.

Aby se správně a hlavně rovnoměrně rozložila váha poprsí na obě poloviny těla, je důležité, aby obě ramínka podprsenky byla stejně utažená. V opačném případě dochází při nerovnoměrném rozložení vah k přetěžování některých svalových struktur a nedostatečné funkci jiných, což může být také jedna z příčin bolestí především krční i hrudní páteře a ramen, varují odborníci. O tom, jak zvolit správnou velikost podprsenky, jsme psali zde.

Těsné kalhotky vedou k podráždění

Další velmi častou chybou žen je, že si pořizují příliš těsné spodní kalhotky. Kromě toho, že malé prádlo má tendenci se zařezávat, což je pak patrné i na první pohled, neprospívá ani po zdravotní stránce.

Těsné prádlo totiž dokáže na jemné kůži způsobit bolestivé otlačeniny a drobné oděrky intimních partií, které pak mohou velmi snadno přerůst v zarudnutí a nepříjemné podráždění.

Stahovací prádlo a močové cesty

Stahovací prádlo je velmi oblíbené, protože každé ženě dokáže opticky vylepšit postavu. Jenže už méně se mluví o tom, jaké komplikace s sebou časté nošení těchto kousků přináší.

Podobně jako u těsných kalhotek mohou na těle vzniknout otlačeniny a vaše intimní partie jsou náchylné k podráždění. Co je ale horší, je hrozba potíží s močovými cestami. Svlékání a navlékání stahovacího prádla je docela obtížné, a tak ženy mají tendenci oddalovat návštěvu toalety. A tím si o potíže s močovými cestami doslova říkají.

Tanga šíří bakterie

Oblíbeným typem kalhotek jsou tanga, o zdravém prádle se ale v souvislosti s těmito kalhotkami mluvit rozhodně nedá. Milovnice tohoto prádla si koledují o nejrůznější vaginální infekce.

Každý odborník vám řekne, že tanga jsou skvělým transportem bakterií z anální do poševní oblasti. Týká se to hlavně těch kalhotek, které nedrží a kloužou.

Záněty v intimních partiích způsobuje právě tření nejužších částí kalhotek. Tanga mohou odřít a poranit jemnou kůži v oblasti pohlavních orgánů, zvláště když jsou příliš těsná. Poškození kůže pak může napomoci k šíření bakterií a zapříčinit plísně.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47