Potřebujete vyměnit řemínek na hodinkách? Zvládnete to i sami, stačí mít pevnou ruku

 Ostatní 
07. června 2019 07:54 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pásek k hodinkám si můžete vyměnit i sami doma YouTube
Řemínek od hodinek je čas od času potřeba vyměnit. Můžete tuto činnost přenechat hodináři, ale nejde o žádný extra složitý úkol. Klidně výměnu zvládnete i sami z pohodlí domova.

Výměna řemínku vypadá na první pohled složitě, ale ve skutečnosti to tak není. Stačí mít správný nástroj a pevnou ruku. Poradíme vám, jak na to.

Ze všeho nejdříve si musíte obstarat nový řemínek, kterým hodláte nahradit ten původní. Někdo dává přednost plastovému, jiný kovovému nebo koženému. Vždy si ale vše dobře změřte, abyste pořídili správnou velikost. Ať nevyhodíte zbytečně peníze za řemínek, který ve výsledku nebude na vaše hodinky pasovat.

Správné nářadí

Jediný nástroj, který budete potřebovat, je takzvaný vystěžejkovač. Nejlevnější se dá pořídit už do dvou stovek. Pokud běžně nosíte hodinky a čas od času řemínek vyměňujete, určitě se vám tato investice vyplatí.

Řemínek je totiž uchycen k hodinkám stěžejkou, se kterou budete manipulovat. Ještě než začnete, rozmyslete si, na jaké straně hodinek chcete mít přezku a na jaké dírky. Nepsaným pravidlem je přezka na dvanácti hodinách. 

Výměna řemínku ve třech krocích

Na výměně řemínku není nic složitého, stačí udělat tři kroky.

Stlačte stěžejku

Hodinky položte sklíčkem dolu na měkčí podložku, kterou nepoškrábete sklíčko. Postačí čistá utěrka nebo staré tričko. Zatlačte na řemínek tak, abyste na stěžejce byli schopni spatřit dva výčnělky. Vaším úkolem je mezi ně vystěžejkovač dostat a opatrně stlačit stěžejku směrem dolů.

Vyndejte řemínek

Stlačenou stěžejku vykloníte směrem od hodinek a bezpečně vyjměte i s řemínkem. Vysuňte stěžejku a zkontrolujte, zda je v pořádku. Proces pak zopakujte i u druhé části řemínku, očistěte pouzdro a můžete pokračovat.

A zas nazpět

A teď je na řadě vlastně to samé, ale pozpátku. Stěžejku vsuňte do nového řemínku, jeden její konec zachytněte do dírky na pouzdru, stlačte a nasaďte.  To samé zopakujte na druhé straně a máte vyhráno. O tom, jak důležitou roli řemínek od hodinek hraje, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008