Chcete se cítit šťastně? Existuje spousta způsobů, jak toho dosáhnout

 Ostatní 
26. května 2019 08:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Návyky, které nám zvednou náladu, se dají naučit Depositphotos
Pokud se chcete každý den cítit spokojenější, máme pro vás dobrou zprávu. Existuje spousta různých způsobů, jak se chovat, abychom se cítili šťastnější, a mnohé z nich lze snadno zakomponovat do vašeho denního rozvrhu a návyků doma.

S několika malými změnami svých zvyků nebo výzdoby můžete docílit toho, abyste se cítili lépe.

Připomínejte si usmívat se

Všichni víme, že když jsme šťastní, tak se usmíváme. Ne každý ale ví, že to funguje i naopak. Když se usmějeme, automaticky se cítíme šťastnější. Usmívání aktivuje uvolňování neuropeptidů, které bojují se stresem. Když se smějeme, vyplavuje se dopamin, serotonin a endorfiny a důsledkem je to, že se cítíme šťastněji a příjemněji. Navíc mohou také snížit krevní tlak a tepovou frekvenci. Jakým nenáročným způsobem ale docílíme toho, abychom se usmívali více? Vyvěste si doma obrázky, plakáty nebo jiný druh dekorace, které vás inspirují a vyvolávají ve vás dobré pocity.

Udělejte něco nesobeckého

Dělání dobrých skutků je přínosné nejen pro vaši čtvrť, ale také pro vaši náladu. Když jsme milí na ostatní, cítíme se lépe. Musíme to ale dělat nesobecky, bez vidiny toho, že tím také něco získáme. Pokud čas od času uděláme spontánně něco, čímž pomůžeme ostatním, může to změnit náš celkový postoj k životu. Takže příště, až uvidíte souseda, jak bojuje s těžkými taškami s nákupem, nabídněte pomocnou ruku. Budete se oba cítit šťastněji.

Pravidelně cvičte

Vybavujete si, jak dobře se cítíte, když docvičíte? Máte pocit, že vás nemůže nic zastavit a dokážete cokoliv, co si zrovna usmyslíte. Je to proto, že tělo vnímá cvičení jako stres a aby se ho zbavilo, uvolňuje endorfiny. Snadná změna, která vám může pomoct donutit se cvičit častěji a pravidelně, je vytvořit si k tomu doma určený prostor. Celkové zařízení interiéru rovněž ovlivňuje naši duševní pohodu. Jestli si nejste úplně jistí, jak to funguje, čtěte naše tipy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve