Hory opět ožívají. Skiareál Špindlerův Mlýn otevře lanovky

 Ostatní 
30. dubna 2020 09:28 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Skiareál ve Špindlu se připravuje na zahájení letní sezóny Skiareál Špindlerův Mlýn
Skiareál ve Špindlu se připravuje na zahájení letní sezóny. Lanová dráha na Medvědín se poprvé rozjede v pátek 1. května 2020, v provozu pak bude všechny květnové víkendy včetně dalšího státního svátku.

Jedná se o první ze sérií kroků, jak vyjít vstříc všem fanouškům hor, čerstvého vzduchu a procházek po hřebenech Krkonoš. Skiareál nabízí téměř sto kilometrů cyklotras a otevřené jsou i oblíbené naučné stezky pro rodiny s dětmi. Samozřejmostí jsou bezpečnostní a hygienická opatření. 

„Přestože se situace ohledně epidemie koronaviru pomalu zlepšuje a bezpečnostní opatření uvolňují, zůstáváme stále ostražití. Zdraví a bezpečnost návštěvníků i zaměstnanců Špindlerova Mlýna jsou pro nás na prvním místě, proto jsme v rámci střediska připravili několik důležitých opatření. Provoz lanovek se bude řídit v souladu s vládními nařízeními, přičemž chceme zajistit co nejmenší fronty s dostatečným odstupem cestujících,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že nástup na lanovku, kterou obsluha průběžně dezinfikuje, bude probíhat ve dvou nástupních koridorech skrze dva krajní, od sebe několik metrů vzdálených turniketů. Každá sedačka přitom vyveze maximálně dvě osoby mimo rodiny. 

Skiareál ve Špindlu je ideální pro pěší turistiku. Užít si můžete výlety v náročnějším i méně náročném terénu, vyjet lanovkou a vydat se po hřebenech na túry i kratší procházky. Méně zdatní sportovci si mohou zapůjčit i elektrokola. Skiareál na letošní sezónu pořídil dalších čtyřicet nových a velmi kvalitních horských elektrokol v pánském i dámském provedení. Po výpůjčce je vždy obsluha půjčovny dezinfikuje. 

Své dveře zákazníkům otevřou i některá restaurační okénka a obchody Spindl Motion. U vstupu do prodejny a v blízkosti okének budou k dispozici ochranné rukavice a dezinfekční gely. Pro zajištění co nejvyšší úrovně ochrany budou upřednostňovány bezhotovostní platby. „Návštěvníkům doporučujeme nakoupit jízdenky na lanovku předem online. Stačí navštívit stránku GOPASS.cz. Nejen, že je přes internet možné pořídit jízdenky za nižší cenu, ale vzhledem k situaci se jedná o nejbezpečnější způsob nákupu," dodal René Hroneš. Při koupi jízdenky až v areálu budou sice připravena oddělená pokladní okénka, ale samoobslužné kiosky GOPASS Ticket s dotykovými obrazovkami prozatím nebudou v provozu. I zde ale platí, že bezhotovostní platby jsou těmi nejbezpečnějšími. 

TIP: Jakmile vláda rozhodne o znovuotevření hotelů, nabídne Skiareál Špindlerův Mlýn za ubytování ve vybraných hotelech jízdenky na lanovky zcela zdarma!

Ubytování lze rezervovat ale již nyní. Do konce května si navíc vášniví lyžaři mohou pořídit CHYTROU SEZÓNKU za nejnižší cenu. Dospělí za ni zaplatí pouhých 5.790 korun. Jedná se o celoroční skipas, díky kterému lze lyžovat ve skiareálu po celou zimní sezónu 2020/21. Zakoupit můžete i CHYTROU SEZÓNKU PREMIUM s neomezeným využitím v osmi zimních střediscích. Více informací o provozu letních lanovek, ubytování i CHYTRÉ SEZÓNCE najdete na skiareal.cz. Jízdenky a skipasy za nejnižší ceny pořídíte na GOPASS.cz.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod