Každodenní výměna spodního prádla není pro každého samozřejmostí. Hrozí nepříjemné intimní problémy

 Ostatní 
29. listopadu 2020 18:05 / Hana Jordánová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Každý den čisté prádlo by mělo být samozřejmostí Depositphotos
Snad každému rodiče od dětství připomínali, aby si denně měnil spodní prádlo. Pro většinu z nás je to samozřejmostí, ale najdou se i tací, kteří nosí spodní prádlo i několik dnů. Evidentně si neuvědomují, jaké zdravotní problémy mohou mít.

Dodržování základní hygieny by mělo být nedílnou součástí našeho života. Vedle čištění zubů, sprchy či koupele je nutné také nosit denně čisté prádlo. Během dne se v něm totiž mohou nahromadit mikroby a bakterie, které nám způsobují nemalé potíže. Na spodním prádle totiž ulpívají mimo jiné stopy výkalů, ve kterých se množí bakterie. Jiné mikroorganismy se na spodním prádle rozmnožují díky vlhkému prostředí.

Spodní prádlo je nutné měnit bez ohledu na to, jestli nosíte kvalitní značkové nebo běžné spodní prádlo. Co se materiálu týče, dejte přednost bavlněnému spodnímu prádlu než hedvábnému nebo nylonového. Bavlna dovolí vaši pokožce dýchat a zabraňuje infekci.

S jakými nepříjemnosti se můžete setkat?

Bakterie

Úkolem spodního prádla je pohlcování potu, jenže právě vlhké podmínky milují kvasinky a bakterie, které mohou způsobit kožní problémy. Navíc se v prádle mohou vyskytovat bakterie z fekální hmoty, které se lehce dostanou do močového traktu a způsobují infekci močových cest. Tomuto můžete zabránit při používání vlhčeného toaletního papíru. V každém případě se však nepříjemnostem vyhnete výměnou spodního prádla každý den.

Vyrážka

Pokud máte spodní prádlo druhý nebo i třetí den, přichází v první fázi svědění intimních partií. Ulevujeme si obvykle škrábáním, ze kterého se později vytvoří bolestivá vyrážka. Pokud se u vás vyrážka vyskytne, omývejte si postiženou část teplým heřmánkovým výluhem. Pokud se vyrážka nevyhojí za pár dnů, navštivte lékaře. Jde zřejmě o složitější problém.

Kvasinky

Vlhké prostředí  je živnou půdou kvasinkové infekce. Ženám pak způsobují nepříjemné pálení a svědění v intimních partiích. V tomto případě rozhodně navštivte svého gynekologa.

Co vám čisté prádlo přinese?

Pohodlí

V čistém voňavém prádle se cítíte pohodlněji a komfortněji. Čisté spodní prádlo je rozhodně příjemnější než upocené, zapáchající a několik dnů nošené prádlo. Popravdě si drtivá většina z nás nedokáže představit, že po sprše, která vás zbaví potu, prachu a jiných nečistot, se nasoukáte do spodního prádla, které nosíte už třeba tři dny. Jak udržet prádlo bělostné, jsme psali zde.

Sebevědomí

Pokud chodíte dlouho v jednom prádle, to začne brzy zapáchat. Jestliže se na vás kolegové v práci začnou zvláštně dívat, případně se vyhýbat vaší společnosti, je to náznak, že něco není správně. To může ovlivnit také vaše sebevědomí a společenský život. Začněte ihned s pravidelnou každodenní hygienou a výměnou spodního prádla.

Muži

Každodenní výměna spodního prádla platí samozřejmě i pro muže. I oni jsou ohroženi různými kožními onemocněními, stejně jako ženy. A stejně jako u žen platí, že by si pánové měli vyměnit prádlo každý den, přestože se jim na první pohled může zdát čisté. Trenky, které nosí třeba tři dny, mohou být plné mikrobů a bakterií.

Navíc předejdete tomu, že se zprotivíte svému protějšku a pohřbíte milostný život. A to platí oboustranně. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod