Jeseteří úplněk ve znamení Vodnáře vyvolá touhu po svobodě a lehkomyslnosti

 Ostatní 
12. srpna 2022 17:40 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Srpnový úplněk nastává ve znamení Vodnáře Pixabay
Srpnový úplněk, který nese název jeseteří, se objevil na obloze dnes 12. srpna. Jedná se o čtvrtý a zároveň poslední superměsíc tohoto roku. Tento úplněk je ovlivněn svobodomyslným a hravým znamením Vodnáře. Jak na vás může působit?

Po červencovém úplňku, který podléhal Kozorohovi, systematickému a zodpovědnému znamení, přichází čas volnosti a odpočinku. Jeseteří srpnový úplněk se nese v duchu klidu a rozhodně není vhodnou dobou na řešení jakýkoliv důležitých záležitostí. Pokud jste milovníky hvězdné oblohy, dnes si přijdete na své. Noc z pátku na sobotu je ideální na pozorování jasného superměsíce, ale také perseidů. S končícím létem se navíc noci prodlužují, a tak máte šanci sledovat oblohu o něco déle. Určitě se to vyplatí, říká se přece, že padající hvězda plní přání. Srpnový úplněk rovněž uzavírá sérii čtyř superúplňků, které za sebou následovaly od května.

Mnoho názvů, jeden měsíc

Úplňky tradičně nesou velké množství názvů. Svůj původ nachází v přírodě, protože podle ní se dříve lidé řídili. Srpnový úplněk se podle indiánských tradic všeobecně nazývá jeseteří dle stejnojmenné ryby, která v tuto dobu vyplouvala na hladinu. Indiáni také věřili, že když pozřou jeseteří maso, získají sílu, hbitost a moudrost.

Jeseter je obrovská ryba, která může dorůstat monstrózní velikosti. Připomíná prehistorickou rybu, však je její původ datován až na 136 milionů let. Samice jesetera se mohou dožívat až 150 let. O tom vypovídá i opravdu dlouhý proces rozmnožování, který trvá klidně 20 let. Celkově existuje asi 29 druhů a jen málokdy se jedná o malé ryby. Mnohým mohou nahánět velkou hrůzu, některé druhy jsou totiž větší jak člověk.

Další jména srpnového úplňku

Příroda během léta přináší plody a celkově se v ní děje opravdu velké množství procesů. Mezi další jména úplňku, která souvisí s těmito procesy, patří vzlétající měsíc, protože jsou ptačí mláďata připravena vzlétnout, dále měsíc zrna, zelený kukuřičný měsíc nebo měsíc sklizně. Mnohdy se používá název červený úplněk, jelikož bývá zahalen červeným oparem.

Úplněk ve znamení Vodnáře

Každý úplněk přináší silnou energii a mnohdy se na člověku široce podepisuje. Zmítají vámi podivné pocity, které nemusí mít vysvětlení. Stejně tak se ale úplňky liší ve vlastnostech, které poskytují a mají vliv na jinou oblast života.

V srpnu se ve vás vzbudí velká touha po svobodě, kterou přináší znamení Vodnáře. Zatoužíte vyjít ze zajetých kolejí a budete se chtít chovat nespoutaně, odvážně a lehkomyslně. Díky větší otevřenosti se vám zadaří v milostném životě. Nastává nejlepší chvíle vyrazit ven a seznamovat se s novými lidmi. Možná právě dnes potkáte partnera na celý život. 

Vodnář je opravdu velmi originální znamení. Úplněk v něm vám pomůže najít pravé já. Pokud máte pocit, že se pořád hledáte a nevíte, co se životem, nyní tomu můžete přijít na kloub.

Kdy nastanou další úplňky roku 2022?

  • 10. září: kukuřičný úplněk 
  • 9. října: lovecký úplněk
  • 8. listopadu: bobří úplněk
  • 7. prosince: studený úplněk

Autorský článek, další zdroj: allure.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod