Říjnový úplněk přijde ve znamení Berana. Přinese konflikty, ale také otevře cestu vašim potřebám

 Ostatní 
08. října 2022 08:12 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Říjnový úplněk by měl oplývat oranžovou září Depositphotos
Říjnový úplněk dosáhne svého vrcholu v neděli 9. října. Přichází ve znamení Berana a vytáhne na světlo všechny konflikty, které jsou skryty pod povrchem. Zjistěte, jak přišel ke svému jménu a co vám předpovídají hvězdy.

První podzimním úplňkem bude Lovecký měsíc, který dosáhne maximálního osvětlení v 16:54 v neděli 9. října. V tuto dobu sice nebude ještě zcela patrný, přesto nebudete ochuzeni o pořádný zážitek. Úplněk výrazně ozáří oblohu po několik nocí za sebou. Jak se bude při západu slunce pohybovat nad obzorem, může se zdát větší a oranžovější. Ale nenechte se zmást tzv. „měsíční iluzí“. Díky ní se Měsíc zdá větší, než ve skutečnosti je.

Proč se mu říká Měsíc lovce či Lovecký měsíc?

Zářijové a říjnové úplňky jsou jedinečné v tom, že zcela nesouvisí s folklórem, ani se nutně neomezují na jeden měsíc. Místo toho jsou spojeny s astronomickou událostí: podzimní rovnodenností. Kukuřičný úplněk v září nastává nejblíže datu podzimní rovnodennosti, tento rok 22. září.

Pokud říjnový úplněk nastane blízko podzimní rovnodennosti, je považován za Kukuřičný měsíc. A naopak, jestliže je vzdálen podzimní rovnodennosti, nazývá se Lovecký měsíc, což signalizuje čas vyrazit na lov v rámci přípravy na nadcházející chladnou zimu. Příroda se chystá na zimu, což se nejvíce v tomto čase projevuje opadáváním listů a vykrmováním jelenů, aby přežili. V minulosti, když byla pole sklizena, mohli lovci jezdit po strništi a snáze vidět zvířata.

Alternativní jména úplňku

Mezi další názvy říjnového úplňku patří Měsíc vysychající rýže, Měsíc padajícího listí, který zdůrazňuje přechod mezi létem a podzimem. Dále Mrazivý Měsíc a Ledový měsíc, které odkazují na stále nižší teploty tohoto období, a nakonec Migrující měsíc, který označuje dobu, kdy ptáci začínají létat na jih do teplejšího podnebí.

Úplněk v Beranu se zaměří na vaše potřeby

Říjnový úplněk se ocitne v opozici proti Venuši, planetě lásky, peněz a vztahů. Naopak vytvoří příhodnou dvojici se Saturnem a jejich spojení vám přinese rovnováhu a naplnění vašich potřeb.

Ale na druhou stranu eskaluje také všechno vnitřní napětí a nepochopení, které zatím jen dřímalo. „Střet Měsíce s Venuší odhalí všechny konflikty, které by mohly pod povrchem zamíchat kartami ve vašich osobních vztazích – nebo možná ohledně peněz, hodnot a krásy,“ uvádí astrologové na webu inStyle. Tento lunární okamžik dá sice průchod všem konfliktům, nicméně vás také inspiruje k prosazení vlastní nezávislosti.

Možná vás zastihne pocit, že jste dosáhli svého limitu, ale pokud budete pokračovat v dosahování vlastních cílů, tento limit vás bude inspirovat k tomu, abyste se posunuli dál. Může vám to přinést i určité uzdravení nebo řešení.

Cílem Venuše je však podporovat harmonii, a proto budete otevřeni rozhovorům. Při úplňku však neuškodí, když budete připraveni na negativní situace. „Uděláte dobře, když ve dnech kolem tohoto úplňku budete očekávat nejistotu a zmatek – a počkáte s nějakými velkými činy vedenými vlivem Berana, dokud nebude cesta před vámi zcela volná,“ uvádí web inStyle. Venuše disponuje značným množstvím ohnivé léčivé energie, která bude mít pozitivní vliv na vaše spojení s ostatními.

Příští úplněk nese název Bobří měsíc a nastane 8. listopadu.

Autorský článek, další zdroj: almanac.com, instyle.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod