Zahřejte se domácím kari

 Recepty 
08. ledna 2017 08:56 / Bronislava Silná
  0
📷
1 fotografie v galerii
Příprava domácí směsi koření není žádná věda! Shutterstock
Mrazivé počasí doslova láká ke konzumaci ostřejších pokrmů, které prohřejí tělo. Důležitou přísadou může být směs koření kari. My vám poradíme, jak si namícháte vlastní směs. Můžete navíc experimentovat s podílem jednotlivých složek. A máte jistotu, co ve směsi máte namícháno.

Potřebné suroviny

Do kari se obvykle dává černý pepř, čili papričky, koriandr, kmín, kurkuma, zázvor, muškátový květ, skořice a hřebíček. Pro naši směs použijeme konkrétně:

  • 2 lžičky skořice a kurkumy
  • 1 lžička kmínu a zázvoru
  • ½ lžičky hřebíčku, černého pepře a čili papriček

Postup

Troubu předehřejeme na 150 stupňů a na plech nebo do jiné vhodné nádoby vložíme potřebné koření. Necháme v troubě asi 20 minut. Po vychladnutí koření rozemeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři.

Použití

Používáme jako kari z obchodu. Hodí se k masu, rybám, vejcím přelitým kari omáčkou, do rizota a do mnoha dalších pokrmů podle vaší chuti. Výhodou je, že bezpečně víme, co je v našem kari obsaženo. Nestane se nám, že by jídlo bylo přesolené, protože domácí kari neobsahuje sůl. Nebudeme řešit potíže celiaků, kterým by se zhoršil zdravotní stav po požití kari nastaveného moukou. Navíc si můžete upravit poměry surovin tak, aby chuť byla přesně podle vašeho gusta.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Felix Slováček je až neuvěřitelně vitální: S partou přátel navštívil lyžařské středisko v Cavalese....

Styl

Trendem letošního roku je japonský střih Hime cut. Tento jemný, elegantní a zároveň extravagantní účes...

Dům a zahrada

Jeďte se rozloučit se zimní sezónou: Totální výprodej sněhu aneb skipasy na Ještědu za 90 Kč