Zahřejte se domácím kari
Potřebné suroviny
Do kari se obvykle dává černý pepř, čili papričky, koriandr, kmín, kurkuma, zázvor, muškátový květ, skořice a hřebíček. Pro naši směs použijeme konkrétně:
- 2 lžičky skořice a kurkumy
- 1 lžička kmínu a zázvoru
- ½ lžičky hřebíčku, černého pepře a čili papriček
Postup
Troubu předehřejeme na 150 stupňů a na plech nebo do jiné vhodné nádoby vložíme potřebné koření. Necháme v troubě asi 20 minut. Po vychladnutí koření rozemeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři.
Použití
Používáme jako kari z obchodu. Hodí se k masu, rybám, vejcím přelitým kari omáčkou, do rizota a do mnoha dalších pokrmů podle vaší chuti. Výhodou je, že bezpečně víme, co je v našem kari obsaženo. Nestane se nám, že by jídlo bylo přesolené, protože domácí kari neobsahuje sůl. Nebudeme řešit potíže celiaků, kterým by se zhoršil zdravotní stav po požití kari nastaveného moukou. Navíc si můžete upravit poměry surovin tak, aby chuť byla přesně podle vašeho gusta.