Úžasná úprava česneku, která vás bleskurychle postaví na nohy

 Recepty 
15. září 2019 16:31 / Monika Thomsonová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Úžasný recept, který ocení ti, kteří nemohou syrový česnek Shutterstock
Pokud chcete něco dobrého udělat pro vaše tělo a nemůžete konzumovat syrový česnek, připravte si pečenou variantu. Tímto způsobem můžete využít všechny skvělé vlastnosti česneku a ještě si pochutnáte.

Česnek je nepochybně skvělým přírodním léčivým prostředkem. Má antibiotické a antibakteriální účinky a zabraňuje mnoha chorobám. Je typický svojí štiplavostí a silným aroma, proto ho mnoho lidí konzumuje v omezené míře. A to je velká škoda. Existuje skvělý způsob, jak si tuto zdravou zeleninu dopřát. Udělejte si pečený česnek.

Příprava je velmi snadná, chutná a navíc může v našem těle dosáhnout skutečných zázraků. Stačí pár stroužků pečeného česneku a váš organismus jeho blahodárné účinky pocítí během následujících 24 hodin.

Připravujeme pečený česnek

Příprava pečeného česneku je poměrně jednoduchá.

  • Vezměte celou neporušenou česnekovou hlavu a seřízněte vrchol česneku zhruba o centimetr tak, aby byly všechny stroužky vidět.
  • Pak česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Pečte při teplotě 220 stupňů 45 až 60 minut.
  • Na posledních deset minut česnek vyndejte z alobalu. Hotový česnek má krásnou zlatohnědou barvu a je téměř tekutý. Jíst ho můžete lžící, přidat do pomazánky nebo jednoduše namazat na bagetu.

Blahodárné účinky

Pokud zkonzumujete pečený česnek, už po první hodině začne váš žaludek trávicí proces. Tělo absorbuje energii, živiny a léčebné látky.

Po dvou až čtyřech hodinách pomáhají látky získané z česneku bojovat proti volným radikálům. Česnek je totiž vynikajícím zdrojem antioxidantů.

Šest až sedm hodin po konzumaci pečeného česneku se účinné látky postávají do krve. Naplno se projevují jeho antibakteriální vlastnosti.

Po šesti až deseti hodinách díky živinám z česneku začíná očistný proces v našem těle.

Tepelná úprava je skvělá volba

Tímto způsobem můžete využít všechny skvělé vlastnosti česneku. Navíc pečením ztrácí štiplavost a překvapí vás sladkou až oříškovou chutí. Tepelnou úpravou se sice zmenšuje účinnost některých látek, ale nikoli nějak dramaticky. Tento způsob je skvělou volbou pro lidi, kteří česnek nemohou v syrovém stavu. (Dále čtěte: Úžasná úprava cuket, po kterých vaše chuťové pohárky zaplesají).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47