Olivový olej snižuje rizika srdečních chorob. Co dalšího dokáže?

 Zdraví 
15. září 2019 11:24 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Olivový olej obsahuje vitamin E Depositphotos
Olivový olej by měl do svého jídelníčku zahrnout úplně každý, protože prospívá lidskému organismu. Má na něj blahodárné účinky, díky kterým může člověk předejít nejrůznějším onemocněním. Zjistěte, proč byste měli pít dvě lžíce olivového oleje denně.

Olivový olej se získává z oliv, je typickým produktem středomořské kuchyně. Používá se k přípravě různých pokrmů. Olivový olej je hojně využívaný i v kosmetice a farmaceutickém průmyslu. Obsahuje vitamin E a mononenasycené mastné kyseliny. Olivový olej podporuje metabolismus, napomáhá k lepšímu trávení a má ještě mnoho dalších zdravotních benefitů.

Olivový olej podporuje funkci srdce

O olivovém oleji by se dalo říct, že je to malý zázrak. Obsahuje nenasycené tuky, které snižují hladinu nebezpečného cholesterolu. Díky tomu lidský organismus chrání před vypuknutím kardiovaskulárního onemocnění. Funguje i jako prevence proti vysokému tlaku. Pokud máte strach, že vás někdy potká srdeční choroba, začněte pravidelně pít olivový olej.

Olivový olej preventivně snižuje riziko vzniku cukrovky

Olivový olej funguje jako prevence před vznikem cukrovky. Zvyšuje množství inzulínu a naopak snižuje množství glukózy v krvi. Pokud někdo již cukrovkou trpí, neznamená to, že by pro něj pití olivového oleje bylo zbytečné. Snižuje totiž riziko výskytu zdravotních potíží spojených s cukrovkou.

Olivový olej zlepšuje trávení

Olivový olej napomáhá proti vzniku žaludečních vředů. Pokud máte problémy se zácpou, dejte si na lačno dvě polévkové lžíce olivového oleje. Promastí vaše střeva a po několika dnech už nebudete mít se stolicí problém. Olivový olej můžete pít i preventivně, abyste zácpě předešli.

Olivový olej funguje jako prevence před rakovinou

Lidí, kteří bojují s rakovinou, přibývá. Začínají ji mít čím dál mladší lidé. Jde o onemocnění, které vyvolává strach patrně ve všech. Pokud budete chtít, můžete se proti ní alespoň částečně chránit vaším životním stylem.

Za rakovinové bujení údajně z části může stravování, a to zejména kvůli požívání vysokého množství nasycených mastných kyselin. Olivový olej obsahuje nenasycené mastné kyseliny, které by měly ve vašem jídelníčku převažovat. Dále čtěte: Jaké potraviny jsou pro vás škodlivé?

Olivový olej vyživuje vlasy

Toužíte mít zdravé vlasy? Nechcete se trápit s mastnými vlasy bez lesku? Řešením je olivový olej, ze kterého si můžete udělat masku na vlasy. Kápněte si několik kapek do dlaně a rozmasírujte je ve vlasech. Nechte olej působit zhruba patnáct minut, a poté ho opláchněte.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47