Chcete vypadat dobře na fotkách? Stačí dodržet pár zásad

 Krása 
15. září 2019 09:41 / Eva Vogelová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Na fotkách můžete vypadat dobře, i když se vyfotíte sami Depositphotos
Rádi byste měli pěkné fotky, ale nechcete za ně utrácet majlant? Dobře můžete vypadat i na fotkách, které vyfotí vaši blízcí nebo vy sami. Potřebujete jen vědět, jak na to.

Většina lidí touží vlastnit fotky, na kterých vypadá dobře. Pochopitelně nechcete, aby tam byly vidět vaše nedostatky. Není jednoduché najít takové pózy, ve kterých vám to bude slušet. Pokud jste laici, mohli byste je vymýšlet třeba několik hodin. Přečtěte si, co dělat, abyste měli hezké fotografie bez velké námahy.

Natočte obličej do správného úhlu

Nedívejte se do fotoaparátu přímo. Natočte hlavu lehce na stranu. Pokud byste se přímo dívali do objektivu, nedostatek stínů může způsobit rozšíření tváře. Na fotce z občanky nikdo nevypadá moc dobře, protože jsou všichni natočení rovně k foťáku. Zkuste trošku pohnout hlavou dolů či nahoru a zjistěte, z jakého úhlu budete vypadat nejlépe. Nezapomeňte se mírně natočit do strany.

Těsně před zmáčknutím spouště mrkněte 

Člověk nevydrží bez mrkání dlouho, což je u focení problém. Často se může stát, že na snímku budete mít přivřené oči, což nebude vypadat dobře. Těsně předtím, než zmáčknete spoušť, mrkněte, aby se nestalo, že to uděláte přímo v moment focení.

Naučte se usmívat

Přirozeně se usmívat do fotoaparátu není nic jednoduchého. Pokud se neumíte fotit, váš úsměv na fotce může vypadat křečovitě a nepřirozeně. Nesmíte se usmívat hodně, protože váš obličej bude zbytečně napjatý. Mírně otevřete ústa do úsměvu tak, aby se spodní ret přizpůsobil okraji vrchních zubů. Rozhodně neukazujte spodní zuby, to už by bylo přehnané. Ideální by bylo, kdybyste se na to focení dobře naladili, a vykouzlit přirozený úsměv vám půjde mnohem snáz.

Natrénujte si správný postoj

Pokud chcete, aby byla na fotce vidět celá vaše postava, budete si muset natrénovat svůj postoj. Dobře se narovnejte, zatáhněte břicho a jedno rameno vytočte směrem k fotoaparátu. K tomu si můžete dát jednu ruku v bok. Jde o nejjednodušší postoj, který vám bude slušet. Nemusíte pouze stát, ale můžete si sednout či kleknout. V takové poloze se také narovnejte a jedno rameno vytočte dopředu.  

Nezapomeňte na make-up

Ženám to na fotografiích s pěkným líčením bude slušet. Musíte si však dát pozor, abyste se na fotkách neleskly. Zvolte raději pudr namísto tekutého make-upu. Rozhodně vynechte třpytivé líčení, protože na fotografiích bude vaše pleť vypadat mastně. Použijte světlejší oční stíny, protože tmavé barvy navodí vašemu obličeji unavený vzhled. Nebojte se výrazných rtěnek. Přečtěte si, jakým chybám byste se měly při líčení vyhnout.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47