Zahřejte se podomácku připraveným svařeným vínem

 Recepty 
31. prosince 2019 13:49 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Svařák vás zahřeje Depositphotos
Na svařené víno nemusíte chodit jen na vánoční trhy, připravit si ho můžete i doma. Uděláte si pohodlí, pustíte si vánoční filmy a k nim budete popíjet svařené víno. Dopřejte si domácí pohodu. Přečtěte si, jak svařené víno připravit, aby vám chutnalo.

Venku je sychravé počasí, můžete se zahřát dobrým svařeným vínem. Udělejte si jej v pohodlí domova, můžete si nápoj dochutit dle libosti. Příprava svařeného vína vám nezabere moc času a je jednoduchá.

Svařák z červeného vína

  • 1 litr červeného vína
  • 1 skořici
  • 6 lžic medu
  • 1,5 lžíce hřebíčku
  • 5 kusů badyánu
  • několik plátků pomeranče

Postup

Připravte si středně veliký hrnec. Nalijte do něj červené víno, přidejte tam veškeré koření a začněte vařit. Chuť se bude ve velké míře odvíjet od kvality vína. Během toho, co se vám bude na plotně vařit víno, dejte si do hrnku med, který ohřejte tak, aby se roztékal.

Nakonec med zalijte uvařeným červeným vínem. Rozhodně nevařte med dohromady s červeným vínem, nevynikla by tolik jeho chuť. Nakonec můžete svařené víno ozdobit plátkem pomeranče.

Svařák z bílého vína

  • 1 litr bílého vína
  • 120 gramů cukru
  • 1 grep
  • 1 kus badyánu
  • 1 lžíce hřebíčků
  • 1 skořice

Postup

Připravte si středně veliký hrnec. Dejte do něj cukr, nakrájený grep, veškeré koření a víno. Pokud vám grep vyloženě nechutná, nahraďte jej pomerančem. Ingredience vařte zhruba deset až patnáct minut. Nakonec svařené víno nalijte do skleniček, které ozdobte plátkem grepu či pomeranče.

Svařák s křížalou

  • 500 mililitrů červeného vína
  • 500 mililitrů pomerančového džusu
  • 100 gramů sušených švestek
  • lžíce perníkového koření

Postup

Všechny výše zmíněné ingredience dejte do hrnce a přiveďte k varu. Zhruba dvacet minut svařák nechte odstát. Následně vše rozmixujte. Nakonec můžete ozdobit sklenici křížalou, nebo ji dovnitř rovnou vhodit.

Svařák pro děti

  • půl hrnku rybízu
  • 1 litr rybízové šťávy
  • 1 hřebíček
  • 1 skořice
  • půl hrnku cukru krupice
  • lžička mleté skořice

Postup

Připravte si do středně velkého hrnce rybízovou šťávu, hřebíček a skořici. Všechno smíchejte a přiveďte k varu. Během toho si nachystejte ještě malý hrnec, do kterého nasypte rybíz, mletou skořici, dvě lžíce vody a cukr. Během stálého míchání vařte, až brusinky popraskají. Dále čtěte: Udělejte si doma mascarpone za zlomek ceny.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít