O Vánocích chuť na sex roste. Polovinu lidí však rozptylují příbuzní

 Vztahy 
20. prosince 2019 06:39 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Vánoční sex je oblíbený Depositphotos
Vánoce jsou časem klidu a pohody, ale také časem věnovaným rodině a spoustě dalších závazků, které se s vánočními svátky pojí. A právě nedostatek času na svou polovičku spojený s cestováním a návštěvami může způsobit útlum v milostném životě. Přestože o Vánocích chuť na sex roste, polovinu mužů i žen rozptylují od sexu příbuzní. Během svátků tak odborníci radí sex plánovat.

Během hektických vánočních svátků tak odborníci radí naplánovat si sex na konkrétní den a hodinu. Intimita totiž nespočívá jen ve spontánních chvílích a plánovaný sex je podle expertů vždycky lepší, než žádný. „Zejména v hektických obdobích jakými jsou vánoční svátky může být efektivnější, když se pár na sexu předem domluví. V mnoha případech tím dokonce odpadne frustrace a stres z návštěv u příbuzných,“ popsal odborník na zdravou sexualitu Adam Durčák.

O Vánocích chuť na sex roste, lidé se milují o Štědrém dnu

Vánoce jsou také vhodnou dobou pro okořenění vztahu, protože poskytují různé příležitosti k novým sexuálním zážitkům. Ať už se jedná o sex na netradičních místech nebo zkoušení nových darovaných erotických pomůcek. To potvrzuje i aktuální průzkum, podle kterého má až polovina lidí během Vánoc větší chuť na sex, na což má dle studie vliv vyšší konzumace alkoholu. Vůbec nejsmyslnějším dnem vánočních svátků je pak Štědrý den. Šedesát procent párů uvedlo, že si v tento den dopřává sex.

Mnoho lidí se ale například na návštěvě u rodiny či příbuzných sexu ostýchá, a uniká jim tak šance zažít novou netradiční vzrušující zkušenost, kterou je adrenalinový sex. Odborníci v takovém případě doporučují sex s rizikem vyrušení. Páru totiž zcela určitě přinese nevšední zážitek. Dále čtěte: 9 z 10 lidí má svou tajnou sexuální fantazii. Jaká je ta nejčastější?

Zdroj: Růžový slon

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve