Orgasmus posiluje imunitu, která má zásadní vliv v boji proti nemocem

 Vztahy 
14. dubna 2020 08:05 / Eva Vogelová
  2
📷
5 fotografií v galerii
Při orgasmu se uvolňuje hormon štěstí  Depositphotos
Lidé, kteří žijí pravidelným pohlavním životem, jsou šťastnější. Orgasmus má pozitivní vliv na kvalitu života a prospívá zdraví. Zlepšuje spánek, snižuje stres a krevní tlak. Pohlavní styk i masturbace posílí imunitní systém, který je velmi potřebný při boji proti koronaviru.

Strach z koronaviru neustává, protože COVID-19 se neustále šíří. Hroutí se ekonomika. Lidé se bojí o svoje příjmy a zdraví. Všechno tohle v nich vyvolává stres, který imunitní systém oslabuje, což teď všichni potřebují za všeho nejméně. Dobrá zpráva je, že svoji imunitu můžete podpořit pravidelným sexem. Pokud zrovna nemáte partnera, prospěje vám i masturbace.

Vliv orgasmu na imunitní systém

Výzkum provedený v roce 2004, který byl publikovaný ve vědeckém časopise, zjistil, že sexuální vzrušení spolu s orgasmem aktivuje složky imunitního systému. Pouhá masturbace zvýšila produkci leukocytů. Jde o bílé krvinky, které mají svůj podíl na funkci imunitního systému.

Leukocyty zpravidla bojují proti virům a bakteriím. Ochraňují lidský organismus před všemi vetřelci, kteří napadají tělo. Odbornice na sexuální zdraví Jennifer Bermanová však poznamenala, že výzkum byl zaměřen pouze na muže.

Orgasmus může ženské tělo ovlivnit jinak, i když je velmi nepravděpodobné, že negativně. Obecně lze však říci, že pohlavní styk či masturbace má velké zdravotní přínosy pro všechny.

Sex jako prostředek pro snížení stresu

Sex či masturbace dokáže člověka uvolnit. Zmírňuje stres, který má negativní dopad na imunitní systém. Při dosažení orgasmu, ať už z pohlavního styku či masturbace, způsobuje uvolňování hormonů. Jde zejména o oxytocin a serotonin. Příliv obou látek zlepšuje náladu a navozuje pocity štěstí.

K tomu se sníží hladina kortizolu, která se během stresu zvyšuje. Díky tomu dokáže imunitní systém lépe pracovat. Navíc to způsobí, že se vám bude i dobře spát. Vaše tělo se lépe regeneruje a bude mít dostatek síly pro boj s viry.

Pro posílení imunity je samozřejmě potřeba dělat více. Například cvičit a jíst vitaminy, ale orgasmus má prokazatelně dobrý vliv na lidské zdraví. Zjistěte, jaké cviky vás dostanou do formy během karantény.

Masturbace vs. pohlavní styk

Zatím neexistuje výzkum, který by porovnal, zda je pro lidský organismus lepší masturbace či pohlavní styk. Během sexu tělo patrně uvolňuje větší množství oxytocinu.

Masturbace však zase stimuluje produkci endokanabinoidů. Jde o látky, které mají pozitivní vliv na posílení imunitního systému a také zmírňují stres. Nelze tedy s jistotou porovnat, zda má na lidský organismus větší vliv pohlavní styk či masturbace.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47