Bylo prokázáno, že když muži oblečou červenou barvu, jejich šance na sex se zvýší

 Vztahy 
02. března 2020 07:50 / Blanka Štiková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Červená barva působí jako velmi cenný atribut vhodný pro svádění Pixabay
Mnoho mužů se obléká do odstínů šedé, černé či jiných nevýrazných barev, ale některé výrazné barvy mohou mít své benefity.

Například rudá barva muže nejen zvýrazní, ale ženy navíc takto oděné muže považují za výrazně atraktivnější. Proč tomu tak je a čím červená barva dráždí, zkoumali američtí výzkumníci.

Pokus s červenou barvou

Psychologové z Rochesterské univerzity v americkém státě New York provedli zajímavý výzkum týkající se atraktivity spojené s červenou barvou. Proběhlo hned 7 různých pokusů, v nichž výzkumníci analyzovali celkem 288 odpovědí od žen z USA, Anglie, Německa a Číny a od 25 mužů. Jak netradiční výzkum vypadal? Účastníci se jednoduše dívali na fotografie neznámých lidí a hodnotili jejich atraktivitu. Zajímá vás, co ze studie vyplynulo?

Co se ukázalo

Jaké byly výsledky? Všem účastníkům přišly atraktivní ty tváře, které byly orámované červeným okrajem. To však není vše. Také osoby s červenou košilí byly vnímané jako ty atraktivnější. Výzkum tedy poukázal na to, že červená barva působí jako velmi cenný atribut vhodný pro svádění. Potvrdilo se, že muž oblečený do červeného oblečení vyvolává v ženách větší sexuální touhu. Takto oděni muži mají v podstatě nejvyšší šanci, že se s nimi budou ženy líbat nebo že s nimi podniknout i jiné sexuální aktivity. Červená barva zkrátka zviditelní muže a dělá je v očích žen atraktivnější.

Proč červená

Proč červená vzbuzuje větší zájem? Studie říká, že když prý ženy vidí červenou barvu, spustí se v nich cosi hlubokého, něco, co je u nich s největší pravděpodobností biologicky zakořeněné. Jde prý o takzvaný červený efekt, díky kterému muži v červené vypadají nejen jako ti silnější, ale také jako ti přitažlivější jedinci. Ženy červeně oděné muže mimo jiné vnímají a hodnotí jako společenské, sympatické a laskavé. Podle evolučních biologů je červená barva sexy a nejde podle nich o náhodu. To potvrdili i výzkumníci, podle kterých je rudá barva v mnoha kulturách spojována s bohatstvím a mocí, například během období starého Říma symbolizovala červená prosperitu a vyšší společenský status.

I dnes jsou například červené večerní šaty považovány za luxusní a celebrity se procházejí po červením koberci. Dost možná to má spojitost. Podle výzkumníků vidí ženy červeně oděné muže jako osoby s vyšším statusem a červená u nich evokuje úspěch spojený s větší pravděpodobností finanční nezávislosti či schopností stoupat po společenském žebříčku. Červená tak k mužům přitáhne větší zájem žen a může jim pomoci také po sexuální stránce, neboť jsou u žen sexuálně více žádoucí.

Závěr

Podle výzkumníků studie prokázala mystičnost a magnetičnost červené barvy. To potvrzuje i fakt, že muže také přitahují ženy s rudými a plnými rty, červená rtěnka je pro muže stejně tak sexy jako pro ženy červené oblečení na mužích. Podle odborníků ženské rudé a plné rty u mužů navozují představy o jiné intimní části ženského těla. Mužům i ženám zkrátka červená barva svědčí a vzbuzují díky ní nejen větší zájem u opačného pohlaví, ale také navíc mají šanci na více sexu. Dále čtěte: Zdravější, ekologičtější a pohodlnější menstruační pomůcky než vložky a tampony.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve