Kočka místo partnerky. Pro muže v Británii realita

 Vztahy 
11. ledna 2020 07:27 / Blanka Štiková
  3
📷
6 fotografií v galerii
Muži kočkou řeší svoji samotu Twitter
Mnoho lidí bere samotu špatně, single jedinců však stále přibývá. Muži ve Velké Británii našli na samotu řešení, a to v podobě mazlíčka, díky němuž se necítí osaměle.

Britští nezadaní muži si stále častěji pořizují jako mazlíčka kočku. Může mužům opravdu kočka vynahradit partnerku?

Kočka místo partnerky?

Vypadá to, že stále větší množství mladých svobodných mužů ve Velké Británii začalo řešit svoji samotu tak, že si domů pořizuje kočku, díky níž se už necítí sami a nejspíše toto soužití perfektně funguje a vyhovuje to oběma stranám. Svobodní britští muži si zkrátka zamilovali kočky namísto žen.

Domácí mazlíček jim bohatě postačuje a zdá se, jako by britští muži již nepotřebovali ani hledat partnerku. Ukazuje na to alespoň průzkum společnosti Itch.com, při kterém bylo dotazováno 1000 svobodných mužů žijících v Británii, z nichž všichni vlastní kočku, informoval o tom server Mirror.co.uk. Výsledky dotazování byly překvapivé.

Co ukázal průzkum

Výzkum zjistil, že třetina dotázaných mužů považuje pořízení kočky za své nejlepší rozhodnutí v životě a každý čtvrtý muž vypověděl, že z něj kočka udělala více milujícího člověka. Ale ani kočky u mužů nestrádají, naopak, muži jim také dávají svoji lásku a samozřejmě je také berou pravidelně k veterináři. Devět z deseti mužů pak věří, že je u nich jejich kočka spokojená a má se u nich dobře. Z průzkumu ale také vyplynulo překvapivé zjištění, a to, že mužům v podstatě stačí vlastnit kočku a do vztahů se spíše nehrnou, protože jsou spokojeni s kočkou a stačí jim to.

Jeden ze čtyř mužů uvedl, že díky kočce si již nepotřebuje hledat partnerku, mazlíček prý poskytne muži dostatečnou společnost, kterou potřebuje. Každý pátý svobodný muž pak prý dokonce předčasně ukončil rande se ženou, která neměla ráda kočky. Všichni muži to ale nemají stejně a některým se naopak povedlo díky kočce navázat snadněji kontakt se ženou, každému šestému muži se právě díky kočičímu mazlíčkovi podařilo domluvit si více schůzek s ženami.

Proč právě kočky

A proč svobodní britští muži volí raději kočky než psy? Podle mužů spočívá výhoda v pořízení koček například v tom, že kočky nepotřebují každodenní procházky a umí si samy říct, když chtějí pomazlit nebo poškrábat. Také s nimi lze lépe cestovat než se psy. Polovina dotázaných mužů se prý navíc díky svému kočičímu mazlíčkovi cítí více v klidu a zhruba třetina mužů dokonce uvedla, že se jim s kočkou dobře povídá.

Muži se tak s kočkou necítí osamoceně a až natolik jim soužití s kočkou vyhovuje, že nemají potřebu hledat si přítelkyni. Kočka tedy začala být pro britské svobodné muže jakousi emocionální a přátelskou podporou. Bude z toho nakonec celosvětový trend, kdy budou kočky nahrazovat ženy? Nebo tento nový fenomén zůstane jen v Británii? Čtěte dále: Je sexting ve vztahu nevěrou? Dle výzkumu mu nejčastěji propadají právě zadaní.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47