Proč ženy více věří atraktivním mužům

 Vztahy 
25. února 2020 12:00 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Atraktivní muži vyvolávají u žen rizikové chování Depositphotos
Zní to možná trochu podivně, ale pravdou je, že ochota žen k nechráněnému sexu stoupá, je-li jejich sexuální partner velmi přitažlivý. To znamená, že ženy, pokud flirtují s krasavcem, mají sklony k většímu riziku.

Samotná atraktivita muže má na ženy poměrně negativní dopad. Je příčinou, že se ženy při flirtování s krásnými muži chovají více rizikově a nemyslí mimo jiné na bezpečný sex.

Pěkný vzhled bezpečný sex nezaručí

Kromě toho, že ženy jsou obecně k sexu s atraktivním mužem svolnější, jsou se zvyšující se přitažlivostí muže i svolnější k sexu nechráněnému. Výsledky různých studií tvrdí, že si ženy v případě atraktivnějších mužů méně často připouštějí, že by je dotyčný mohl například nakazit pohlavní chorobou.

Takže pokud muž vypadá čistě, upraveně a uhlazeně, ženy jej automaticky vyhodnotí jaké méně rizikového partnera. To samozřejmě ale vůbec není pravda, už jen s ohledem na fakt, že atraktivní muži obecně mají více partnerek, neboť je zkrátka o něj mezi ženami velký zájem. To znamená, že ženy se prakticky v případě flirtu s krasavcem chovají iracionálně.

Ženy se dokonce často uchylují k různým trikům, aby atraktivního muže přiměly k nechráněnému sexu. "Řada žen přiznala, že muže jednoduše silně sexuálně vzruší, a buď rovnou přejde k nechráněnému sexu, nebo využije mužova vzrušení k tomu, aby s nepoužitím kondomu souhlasil,“ upřesnil Adam Durčák, který se zabývá zdravou sexualitou.

Krásné ženy vyhledávají bezpečí

Je zajímavé, že rizikové chování žen, které randí s atraktivním mužem, neplatí pro ženy, jež jsou obecně považovány za krásné. Naopak. Ženy, které samy sebe hodnotí jako přitažlivé, na chráněném sexu trvají více, a to bez ohledu na tom, jak atraktivní je jejich sexuální partner.

Krásné ženy se totiž mnohem více obávají důsledků nechráněného sexu, neboť s nimi muži flirtují častěji. Mají tak více příležitostí jak k sexu, tak k případnému dlouhodobému vztahu. Dále čtěte: Nejnovější studie tvrdí, že lidé s nadváhou mají spokojenější vztah i více sexu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47