Slanina jako lék. Fantastické účinky mastné pochoutky

 Zdraví 
16. února 2018 08:22 / Gabriela Opltová
  17
📷
3 fotografie v galerii
Léčivé účinky zatracované mastné lahůdky vás dostanou Shutterstock
Slanina je pro mnohé skutečným kulinářským požitkem a nenahraditelnou součástí jídla. Její chuť nedokáže nahradit žádná jiná potravina.

Je výborná, ale samozřejmě škodlivá, když se s ní budete cpát každý den ve velkém množství. Víte ale, že slaninu můžete využít ve svůj prospěch, pokud ji umíte správně použít? Na světlo světa se vynořují další prospěšné účinky slaniny, které změní váš názor na oblíbenou pochoutku. 

Slanina a klouby

Nakrájejte slaninu na dlouhé plátky. Oviňte plátkem postižený kloub a následně ovažte obvazem. Nechte působit celou noc. Léčbu opakujte sedm nocí. Uleví se vám. Pozor, pokud jsou bolesti revmatického původu, namočte slaninu do francovky nebo do octa po dobu alespoň 6 hodin a pak použijte.

Na tvrdé a popraskané paty

Připravte si citron a slaninu. Citron překrojte po délce a vydlabejte dužinu. Zbylou kůru vystelte tenkými plátky slaniny, přitlačte na paty a navlékněte na noc staré tlusté ponožky.

Slanina je výborná i jako lék

Ovšem pozor na denní dávku, která by měla být kolem 20 gramů. Toto množství slaniny byste měli konzumovat pravidelně ráno po jídle nebo večer před spaním. V této dávce se totiž nachází arachidonová kyselina (nenasycená mastná kyselina), která brání rozvoji aterosklerózy a normalizuje metabolismus cholesterolu v těle. Díky tomu se cholesterol neusazuje na stěnách cév a vylučuje se z těla ven stolicí. To docílíte jen malým kouskem kvalitní slaniny denně!

Je výborná na srdce i mozek

Slanina příznivě ovlivňuje srdce díky obsahu omega-3 mastných kyselin. Také v ní najdeme cholin, což je látka, která chrání mozek před poškozením a chorobami. Pokud ji tedy budeme konzumovat s rozumem, pak slanina pomáhá léčit srdce i další orgány. Znáte pět signálů, že vaše srdce není v pořádku?

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47