Nepodceňujte bolesti kloubů a svalů. Může je mít na svědomí vážná choroba

 Zdraví 
28. března 2018 07:10 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Drobná bolest zubů může způsobit pohromu Shutterstock
Je pravda, že každého z nás občas něco bolí. Jestliže se bolest objeví po námaze nebo drobném úrazu, je to něco samozřejmého. Ale co když se bolest objeví zničehonic? Přinášíme zajímavé informace.

Naše tělo reaguje poměrně složitým způsobem na různé podněty, které se dějí. Jednou z reakcí je i bolest. Když se objeví očekávaně, nepřekvapí nás. Když se ale objeví nenadále, býváme zaskočeni. Většinou ale i nad ní mávneme rukou a nic neřešíme. Maximálně si vezmeme tabletku proti bolesti. Můžeme si ovšem způsobit závažný problém.

Zánět

Bolest různých částí těla, která vzniká bez zjevné příčiny, může mít docela jiný zdroj, než bychom čekali. Jednou z možností je, že v našem těle probíhá nějaký skrytý zánět. Nebo může jít i o zánět zjevný, kterému ale nepřikládáme velkou váhu. Ke své škodě. Takovými záněty jsou hlavně záněty v dutině ústní. Váčky pod zuby a další záněty dásní, které ovšem mohou zásadně ovlivnit naše zdraví.

Bolest v různých kloubech a svalech je pak jen projevem probíhajícího zánětu a upozorňuje nás, že něco není v pořádku. To, že ji potlačíme léky na bolest, není úplně špatně. Ale musíme také vyřešit její zdroj. Jinak si totiž můžeme přivodit velké problémy. Mnoho infarktů, nádorů a dalších nemocí je způsobeno právě skrytě probíhajícími záněty v těle. Další informace o infarktu i u mladých lidí naleznete v článku zde.

Virózy

Někdy se bolest svalů a kloubů objeví v okamžiku, kdy jsme prodělali určité onemocnění, které po sobě zanechalo právě nepříjemnou bolest. Dochází k tomu zpravidla tehdy, když jsme nemoc nevyléčili náležitě. Neleželi jsme, nemoc jsme tzv. přechodili a ona docela neodešla. Zmizely jen hlavní příznaky a nemoc nám „sedla“ na klouby. Opět ovšem hrozí, že tato nevyřešená nemoc napadne i další vnitřní orgány v těle.

Řešení

Řešením je udržovat své tělo v dobré kondici. Chodit na pravidelné zubní prohlídky a různé obtíže v ústní dutině řešit včas. Stejně tak se věnovat různým projevům zánětů v těle a své nemoci řešit skutečně důkladným odpočinkem, vyležet je, dát jim čas, protože jen tak může být léčba úspěšná.

Jestliže se už objevily bolesti svalů a kloubů, zkuste v první fázi naordinovat vedle ibalginu i odpočinek a nemoc vyležte dodatečně. Případně zkuste chorobu vyvolat z latentní fáze do fáze zjevné. Tomu někdy napomůže u viróz třeba pobyt v bazénu nebo jiná podobná aktivita. Kdyby bolesti přetrvávaly, neváhejte a navštivte lékaře. Ale určitě až poté, co víte, že nemáte žádný bolavý zub nebo něco, co nemůžete vyřešit sami.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47