Proč je dobré odložit pyžamo a spát nazí i v zimě

 Zdraví 
28. ledna 2019 06:46 / Eva Vogelová
  8
📷
4 fotografie v galerii
Pyžamo už nebudete v noci potřebovat  Pexels
Bez spánku se nikdo neobejde. Většina dospělých se těší, až ulehne do lůžka a dopřeje svému tělu odpočinek. Většina lidí spí pod přikrývkou a ještě má na sobě oblečené pyžamo. A to hlavně v zimě. Pokud také spíte v oblečení, děláte chybu.

Pravidelný spánek je velmi důležitý pro vaše duševní i fyzické zdraví. Mohl by vám pomoci ještě více, pokud byste celoročně spali nazí. Usínání bez pyžama má několik benefitů, o které se dobrovolně sami připravujete. Po přečtení toho článku už pravděpodobně nikdy nebudete chtít spát v oblečení.

Otevřete dveře mužské plodnosti

Pokoušíte se o početí dítěte, ale příliš vám to nevychází? Shoďte pyžamo. Když jste během spánku nazí, sníží se vám tělesná teplota, kterou potřebuje tělo k dobré funkci termoregulace. Vysoká teplota má negativní dopad na spermie, které díky ní ještě více zleniví. Kvalita spermatu se zvyšuje, pokud tělo majitele spí v chladnějším prostředí.

Sníží se vám výskyt infekcí

To platí zejména u žen, které trápí kvasinkové infekce. Ideální prostředí ve vagíně je tehdy, když se v ní množí kvasinky, které přispívají k její ochraně a zdraví. To se děje, pokud se zbytečně nezapařujete ve spodním prádle nebo pyžamu. Nechte svůj pohlavní orgán volně dýchat, aby se zbytečně v noci nevysušovalo jeho přirozeně vlhké prostředí.

Zvýší se vám kvalita spánku

Nespíte v noci příliš dobře? Často se sami od sebe budíte? Vysvlečte si své pyžamo. Nikdo pravděpodobně nedokáže popřít, že lidské tělo potřebuje kvalitní spánek k dobrému fungování mozku. Hluboký spánek je pro naše každodenní fungování nezbytný. Nechcete být přece během dne neustále unavení kvůli tomu, že v noci špatně spíte.

Pomozte svému mozku dostat se do hlubokého spánku tím, že budete spát nazí. Lidské tělo, aby usnulo, se potřebuje alespoň o necelý jeden stupeň ochladit. Oblečení mu v tom brání. Ideální teplota v místnosti, kde spíte, by se měla pohybovat okolo dvaceti stupňů Celsia. O tom, jakými dalšími způsoby můžete zatočit s únavou, se dočtete zde.

Pomaleji zestárnete

Během spánku produkuje lidské tělo melatonin. Jde o hormon, který tělo regeneruje a zároveň zpomaluje jeho stárnutí. Hůře se mu pracuje, pokud usínáte ve velkém teple. Pomůžete mu tím, že si sundáte pyžamo a necháte tělo volně spát. Díky tomu vás ani nebudete nikde nic škrtit a škrábat.

Váš sexuální život bude vzkvétat

Pokud usínáte v posteli s partnerem, pyžamo opravdu nepotřebujete. Když se na sebe budete tulit bez oblečení, vzájemný dotyk nahých kůží uvolňuje v těle oxytocin. Přezdívá se mu hormon důvěry nebo lásky. Tělo ho produkuje jen u samých hezkých činností, třeba u kojení.

Navíc pomáhá v boji proti stresu. Bez oblečení na sebe s partnerem budete mít větší chuť. Nezapomeňte, že pravidelný sex utužuje partnerský vztah.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008