Co všechno vám hrozí, když nebudete mít dlouhou dobu sex?

 Zdraví 
09. února 2019 14:23 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Nedostatek sexu oslabuje imunitu  Depositphotos
Sex patří k základním lidským potřebám již od nepaměti. Jde o stejně přirozenou potřebu jako hlad nebo spánek. Pokud dobře nejíte a nespíte, zanechává to na vašem těle určité následky. Podobné je to s pohlavním stykem. Pokud ho nemáte, má na to vás negativní dopad.

Sex je pro mnohé velmi příjemná činnost. Někteří pohlavní styk dobrovolně odmítají, nebo ho nemohou pravidelně mít, protože nemají partnera. Ať už patříte do první, nebo druhé skupiny, zanechá to na vás nepříjemné stopy. Jaké?

Častěji přichází špatná nálada, frustrace a nervozita

Není žádná novinka, že po sexu se člověk cítí dobře. Uvolní se a usmívá. Během pohlavního styku se vyplavuje endorfin, kterému se přezdívá hormon štěstí. Navozuje pocity radosti, tlumí bolest, snižuje riziko propuknutí deprese, reguluje lidskou teplotu a umí člověku vyčarovat dobrou náladu.

Pokud pohlavní styk s nikým dlouhodobě neprovozujete, o všechny tyto benefity přicházíte. Namísto pozitivní pocitů, pociťujete nejspíše ty negativní. Cítíte se pravděpodobně frustrovaní, nepřitažliví a nervózní. Možná si konečně uvědomíte, jak je pro vás pravidelný sex důležitý.

Imunita slábne

Špatný životní styl oslabuje imunitní systém. Patří do něj nepravidelná strava, nedostatečný spánek, stres a dokonce i málo sexu. Lidé, kteří pravidelně s někým spí, mají v krvi vyšší hladinu imunoglobulinu. Jde o protein, který v lidském těle likviduje viry a bakterii. Díky tomu jedinci, kteří dlouhodobě nemají pohlavní styk, mohou snadněji onemocnět. To určitě nechcete, raději se s tím snažte něco udělat.

Sex bude nepříjemný

Sex může být nepříjemný a to platí zejména pro ženy. Pokud neměly dlouho sex, ten následující pro ně může být nepříjemný až bolestivý. Po dlouhobé sexuální pauze svaly ve vagíně ochabnou. Funguje to podobně jako s cvičením. Když přestanete posilovat, svaly vám zeslábnou a pokud znovu začnete, budou vás bolet.

Chuť na sex velmi zeslábne

Pokud jste dlouho neměli pohlavní styk, vaše tělo málo uvolňuje pohlavní hormony. U žen jde o progesteron, estrogen a u mužů o testosteron. Zde platí úměra, že čím méně máte sexu, tím méně na něj budete mít chuť. O tom, co dělat, když se vám ze vztahu vytrácí vášeň a láska, si přečtěte zde.

Poté, co již dlouho neholdujete sexu, ztrácíte potřebu ho vůbec někdy provozovat. Možná máte pocit, že už ho stejně k ničemu nepotřebujete a snadno se bez něj dokážete obejít. Nemáte pravdu, stačí si přečíst několik předchozích odstavců, které vám tyto myšlenky vyvrátí.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47