Když láska a vášeň uvadá, zkuste experimentovat, aniž byste museli do lékárny

 Zdraví 
03. února 2019 05:24 / Terezie Zamlynová
  2
📷
5 fotografií v galerii
Za pomoci koření či bylinek lze okouzlit partnera i po letech Depositphotos
Báby kořenářky už před staletími věděly, že není třeba klopit hlavu, ani když to přestane klapat v lásce. Tedy v té fyzické. Možnosti rostlinné říše jsou totiž obrovské. Samozřejmě pokud víme, co přesně hledat. Třeba čtveřici bylinek a koření, která dokáže probudit i nabudit, máte s velkou pravděpodobností doma v kuchyni.

Asi není třeba příliš rozebírat fakt, že jiný sexuální apetit máme ve dvaceti a jiný v padesáti a v pozdějším věku. Během našeho života se zkrátka neustále mění. S přibývajícími lety se na nás stále více projevuje stres i ubývající fyzická kondice, případně jiné neduhy.

Dříve bychom možná vyrazili k bábě kořenářce, dneska jdeme k doktorovi. Než tam dojdete, zkuste to ještě jinak. Možná, že je pilulka rychlé řešení, ale co to zkusit bezpečněji a naprosto diskrétněji? Stačí se jen podívat do kuchyňské linky a kořenek.

Bazalka

O bazalce se dá jednoduše říci, že je to taková antistresová bylinka se zklidňujícími účinky na nervovou soustavu. Vedle toho však nesmíme opomenout také fakt, že podporuje sílu pohlavních orgánů a považuje se za afrodiziakum. Chybět tedy v našem výčtu nemůže.

Jejím nesporným kladem je to, že ji velmi lehce můžeme koupit, ale také si ji pěstovat na zahrádce nebo doma v květináči či na balkónu. Využijeme ji nejen při vaření, ale také při našem domácím čarování (je jedno, jak tomu doma říkáte). To, že v tomto případě jde o čarování bez rizika, asi není třeba dál nijak rozebírat.

Vanilka

Vůni vanilky máme spojenou asi nejvíce s vánočními svátky, a proto ve většině z nás vyvolává pozitivní pocity. V alternativní medicíně se využívá tato rostlina ale také při nervových poruchách, depresích, vyčerpání i celkovém neklidu. Co je ale důležité pro toto téma - vanilka je úžasné afrodiziakum! Nebojme se ji tedy přidávat všude tam, kde je její chuť a vůně přijatelná. Dodávat, že tím nemáme na mysli její umělé náhražky, ale skutečnou vanilku z lusku, asi nijak detailně netřeba rozebírat.

Kardamom

Toto koření působí jako vysoce účinné afrodiziakum. Asiaté jeho schopnost (spolu s mnoha dalšími) objevili již před tisíci lety a ve své kultuře za to požíval kardamom výsostního postavení. Ke zvýšení atraktivity ho vyhledávali též lidé ve starověkém Egyptě, kteří zjistili, že jeho semena krásně napomáhají čištění a bělení zubů. Cenili si i schopnosti uklidňovat organismus a uvolňovat napětí či stres. Není proto náhodou, že se kardamom přidává dodnes v arabských zemích do kávy a čajů.

Pokud bychom si chtěli pěstovat svůj vlastní, není takové přání nesplnitelné. Postup je podobný, jako když pěstujeme zázvor – doma nám může růst jako pokojová rostlina v květináči. Těšit se pak můžeme i vůní jeho listů.

Skořice

Skořici se připisují rovněž afrodiziakální účinky, a to zejména v kombinaci s vanilkou a ženšenem. I samotná je však příjemně voňavou sázkou na jistotu, protože je o ní už po staletí známé, že má stimulující a energetické účinky. Ty se projevují povzbuzujícím působením estrogenů na pohlavní orgány. Proč je dobré odložit pyžamo a spát nazí i v zimě, si přečtěte zde.

Témata: libido, bylinky, zdraví,
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008