Je čas na podzimní detox. Poradíme vám, jak na něj

 Zdraví 
22. září 2019 13:10 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Detoxikace se odráží v lepší imunitě Depositphotos
Cítíte se unaveni a bez energie? Obvykle se to svádí na podzimní únavu. Ale pravda je, že vám tělo dává najevo, že je zanesené toxiny a potřebuje pročistit. Podzim je právě ideální dobou na detoxikaci organismu.

Jarní detox se stal všeobecně známý. Přitom podzim je ideální doba na pročištění těla i mysli. Podzimní detoxikace má řadu výhod. Jednak se může stát zdrojem energie pro náročné podzimní období, ale také pomůže proti podzimní únavě. Ale především se detoxikace odrazí také v lepší imunitě. A to se v období chřipek a všudypřítomného nachlazení jistě bude hodit.

Nejde o hubnutí

Podzim je obdobím, které předchází dlouhé mrazivé zimě. Zima pak znamená útlum a pro některá zvířata je to také doba spánku. Očistit tělo na podzim je zcela v souladu s přírodou, která se chystá ke spánku. Detoxikace však neznamena hubnutí. Jde především o to, pročistit organismus od škodlivých látek a pročistit také orgány včetně zažívacího systému. Detoxikace je tak prospěšná téměř pro každého, bez ohledu na jeho váhu. 

Další benefity detoxikace

  • dodává energii, povzbuzuje
  • působí proti únavě a stresu
  • posiluje imunitu
  • podporuje metabolismus
  • mírní zažívací potíže

Tipy na očistu

Očista těla rovněž neznamená, že byste neměli příjímat žádnou potravu. Naopak. Zkuste těchto pár tipů na detoxikační proces, které vám pomohou cítit se lépe fyzicky a dost možná i psychicky.

Jablečná bomba

Jestli máte rádi jablka, bude tato kúra pro vás doslova jako stvořená. Spočívá v tom, že sníte denně 1,5 kilogramu syrových jablek po dobu 3-5 dní. K tomu vypijte aspoň 3 litry vody a můžete přidat i některý bylinkový čaj.

Není ocet jako ocet

Skvělé čisticí schopnosti má také ocet. Ovšem ne ten obyčejný, ale buď umeocet nebo jablečný ocet. Oba dva druhy mají skvělé účinky na zažívací trakt i pleť. Umeocet navíc pomáhá proti únavě. Ještě jste o umeoctu neslyšeli? Více o tomto zázraku z červených švestiček jsme psali zde. V obojím případě raději vybírejte bio výrobky a pak si udělejte tři týdny trvající kůru, která spočívá v tom, že každé ráno vypijete sklenici vody s polévkovou lžící jablečného nebo umeoctu. 

Zelenina, kam se podíváš

Pokud nejste příznivcem ani jedné z výše uvedených variant, pak se vrhněte na zeleninovou a ovocnou kúru. Tři dny jezte pouze zeleninu nebo ovoce, případně pijte zeleninové šťávy. A jaká zelenina je ideální? Určitě je to mrkev, červená řepa, cuketa, dýně, zelí, špenát, cibule, fenykl aj. Z ovoce pak meruňky, broskve, jablka, hrušky, švestky, banány, avokádo, mango aj.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47