Při jakém cvičení spálíte více kalorií než při běhu?

 Zdraví 
08. října 2019 14:57 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Běh je dnes v módě, běhá téměř každý Shutterstock
Běh je velmi užitečný sport, spálíte během něj zhruba deset kalorií za minutu. Skrze něj se za chvíli zvládnete dostat do kondice a budete se cítit dobře. Běh není však jediný sport, díky kterému můžete zhubnout. Zjistěte, u jakého cvičení spálíte kalorií ještě více.

Běh je dnes v módě, běhá téměř každý, kdo se rozhodl se svojí fyzičkou něco udělat. Stačí se projít do parku a hned tam narazíte na několik běžců. Není divu, běh je skvělý sport na spalování tuků. Není však jediný, ale většina lidí neví, že se u některých cvičení dá spálit více kalorií než právě u běhu.

Lezení po horolezecké stěně

Lezením po stěně používáte celé tělo, což je podobné jako při běhu. Při lezení však zapojíte svaly, které byste při běhu téměř nepoužili. Na horolezecké stěně více použijete svaly na nohou, rukou a zádech.

Po pravidelném lezení po stěně poměrně rychle zesílíte a také zhubnete. Když budete lézt na stěně třicet minut, spálíte zhruba pět set kalorií, což je mnohem více než při klasickém běhu. Lezení vás možná bude bavit více, protože jde o nevšední sport.

Angličáky

Angličáky jsou vážně těžké, ale stojí za to, se jim nevyhýbat. Obsahují několik cviků. Pokud chcete udělat poctivý angličák, musíte udělat dřep, klik, znovu dřep a výskok. Zkuste ho udělat nejprve bez výskoku a v pomalejším tempu, abyste si osvojili jeho techniku.

Ve chvíli, kdy vám cvičení půjde, zrychlete a přidejte i výskok. Když uděláte jeden angličák při váze osmdesát kilo, spálíte zhruba jednu a půl kalorie. Čím rychleji ho uděláte, tím více kilokalorií spálíte.

Cvičení s lany

Lana vezmete do rukou a děláte s nimi různé typy vln. Na první pohled to tak nevypadá, ale jde opravdu o náročné cvičení. Během něj posílíte břišní svaly, paže, ramena a svaly okolo páteře. Pokud trpíte skoliózou, cvičení s lany by vám mohlo pomoci.

Při cvičení s lany se zapojí celé tělo, protože u toho musíte držet správný postoj. Během půl hodiny cvičení můžete spálit okolo tři sta kalorií za hodinu, což je zhruba jednou tolik, co při běhu. Dále čtěte: Drobnost, kvůli které většina lidí nevědomky přibírá na váze. O co jde?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008